windows 10 mtp driver sorunu çözümü (1 Viewer)

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı






Android telefonlarda yaşanan sorunlardan bir tanesi de mtp usb aygıtı yüklenemedi hatasıdır. Ekranda bu aygıt yüklenemiyor hatası da belirir. Bu hata genelde usb ile telefonunuzu bilgisayara bağladığınızda sürücülerin yüklenmesi sırasında ortaya çıkan bir sorundur. Samsung veya sony veya LG: fark etmez, android işletim sistemi yüklü telefonların hepsinde bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınızda bu telefon modellerinin sürücüleri olmasına rağmen aygıt yöneticisine baktığınızda MTP işaretinin üzerinde sarı ünlem olduğunu da görürsünüz. Bu sürücülerin doğru yüklenmemesi anlamına gelse de, örneğin samsung driver sürücülerini doğru yükleseniz bile yine sarı işaret gitmez. Eğer bu sarı işaret gitmezse dosya transferi yapamazsınız, telefonlara özel yazılımları (örneğin z3x box) kullanamazsınız, KİES gibi yardımcı programları açamazsınız. Peki bu mtp usb aygıtı yüklenemedi veya MTP USB aygıtı yüklemesi başarısız hatasının çözümü ise şu şekilde:

  1. Telefon bilgisaraya bağlı olmadan şu işleri sırasıyla yapın: Telefon > menü > ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet > Tümü > MTPApp bul ön bellek ve verileri temizle. Sonra tekrar bağlayın pc ye.
  2. Eğer düzelmedi ise Başlat – Çalıştır – Regedit e girin EEC5AD98-8080-425F-922A-DABF3DE3F69A bu dizini aratın (bulunduğu yer hkeylocalmachine > system > current control set > control > class) dizini bulduktan sonra yan tarafta UpperFilters dizinini silin. Bilgisayarı ve telefonu yeniden başlatın. Tekrar deneyin.
  3. Bilgisayarınıza windows media player 11 kurun. (Bendeki telefonu bu şekilde çözdüm. İşletim sisteminizin orjinal olması gerekiyor yalnız…)
  4. Cihazın usb bağlantısını kestikten sonra veya bağlıyken de olabilir: bilgisayarım>aygıt yöneticisinden cihazı kaldırıp tekrar bağlayın. Sürücüler bu kısımda tekrar yüklenir.
Eğer bunlarda olmazsa telefonunuzun MTP seçeneği ile başladığına emin olun: yani USB bağlantı seçeneği olarak MTP seçilmiş olmalı.
Yine de sorun devam etmezse ya bilgisayarınızın USB lerinde sorun vardır ya da telefonunuzun USB si sorunludur.
 

Killerman

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Birkac ay önce bu illetle karsi karşıya kaldim yazilan çözümlerin hicbiri fayda vermedi uzun ugraslar sonucu en son çare bilgisayarin daha önceden almis oldugum yedegimi geri yükledim sorun kalmadi
 

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
hiç alakası yokmuş chimera bozuyormuş :) chimera driverlarını kurmadan önce sorunsuz çalışıyor onu kurunca bozuluyor.

chimera içinden bütün driverları kaldırdım direk düzeldi çok şükür. sorun tamam önemli değilde bir şekilde işimizi görüyoruz her cihazda elle ayarlıyorum ama neyden olduğunu bilmemek daha kötü :)
 
Son düzenleme:

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
chimera mtk driverı yüklemeyin windows 10 kullanıyorsanız mtp driverını bozuyor çok şükür çözdüm :)

mtp driver ne işe yarıyor diyorsanız telefonları bilgisayara bağladığınızda cihazın içine girmenize yarıyor..
 

shadowman

Acemi Üye
Acemi Üye
Kayıtlı Kullanıcı
konuyu hortlattım ama aynı sorun bendede var mtk driverlerı silsek düzelirmi
 

78erhan78

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
bende baya uğraştım chimeriadan sonra olmuştu chimeriayı kaldırmıştım sonra tekrar full olarak kurdum düzeldi bilginize
 
Üst