2010 Yılının En İyi 10 Cep Telefonu Modeli! (1 Viewer)

d4rkpi0n

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Son günlerde çok farklı bir boyuta ulaşan ve gün geçtikçe ilgi alanını genişletmeyi başaran akıllı cep telefonu sektörünün, en iyileri olarak adlandırabileceğimiz 10 modeli sizler için bu yazı altında bir araya toparladık. Rakipleri arasında en iyi olarak gördüğümüz üst düzey akıllılar, neredeyse dizüstü bilgisayarlarımız ile birlikte bir rekabet içerisine giriyor. 10 farklı modelden oluşan bu haberi, teknik özellikleri ve yazılımsal olarak uyumsallığı ile birlikte karşılaştırdığımızı bildirmekte fayda var.


( Dünyanın en iyi 10 cep telefonu modeli! )

[BREAK=1. HTC Desire]
Çok başarılı bir internette sörf deneyimi sunan cihaz, üstün kaliteli ekranını Android OS 2.2 Froyo işletim sisteminin yapısı ve HTC Sense’nin arayüzü ile birleştirince çok farklı bir boyuta hitap etmesini sağlıyor. İşletim sistemi ve işlemcisi ile rakiplerini geride bırakmayı başaran işletim sisteminin tam bir üst segment kullanıcısı için hazırlandığını da hatırlatmakta fayda var. Oldukça profesyonel bir kamera deneyimi sunmasa da, kamerasıyla iyi görüntülemeler elde etmeyi başaran cihazın dış tasarımı da oldukça hoş bir görünüme sahip.


( HTC Desire'ye ait görsel resim )

[BREAK=2. Samsung Galaxy S]
Hali hazırda ülkemizde de Turkcell ile birlikte satışa sunulan cihaz, 1 GHz hızındaki Hummingbird işlemcisi ve Android OS’un şık arayüzü ile birlikte gönülleri feth etmeyi başarıyor. Super AMOLED ekranı ile birlikte çok şık görüntüler oluşturabilen cihaz, Wi-Fi hotspot özelliği ile dikkatleri üzerine çekse de henüz Froyo 2.2 güncellemesi almadığı için listemizin başı yerine, ikinci sıranın sahip oluyor. Android OS 2.2 Froyo güncellemesi ile birlikte cihazın çok daha profesyonel olacağını hatırlatmakta fayda var.


( Samsung Galaxy S'ye ait görsel resim )

[BREAK=3. iPhone 4]

9.3 mm kalınlığında olan cihaz, 960 x 640 piksel çözünürlüğünde Retina Display teknoloji ile birlikte büyüleyici bir ekrana sahip. iOS işletim sisteminin arayüzünü üstün çözünürlüklü ekranı sayesinde cam gibi yansıtan iPhone 4, 5 Megapiksel çözünürlüğünde HD video kaydı yapabilen kamerasıyla da oldukça profesyonel görüntüler elde etmenizi sağlıyor.


( iPhone 4'e ait görsel resim )

Cihazı üçüncü sıralara gerileten eksikleri ise; yüksek fiyata sahip olması ve anten sorunları ile imajının kirlenmesi oluyor.


[BREAK=4. Nokia N8]

12 Megapiksel çözünürlüğünde HD video kaydı yapabilen ve profesyonellere hitap eden bir kameraya sahip olan cihaz,Symbian^3 OS işletim sisteminin ilk temsilcisi olduğu için ilgilerin odağı olmayı başarıyor. USB On-The-Go yani flaş disk gibi USB destekli cihazları telefona bağlayıp kullanabilmenizi sağlayan cihaz, ilginç aksesuar destekleriyle de gönülleri fethedecek. Cihazın ses kalitesinin ve dokunmatik ekranı algılayışının oldukça profesyonel olduğunu da bildirmemizde fayda var.


( Nokia N8'e ait görsel resim )


[BREAK=5. Xperia X10 Mini]

Kibrit kutusu kadar kalınlığa
ve kredi kartı boyutlarına sahip olan cihaz, boyutları ile birlikte ilgilerin odağı olmayı başarıyor. Ancak cihaza 250 Dolar gibi düşük bir fiyat etiketi, Android OS işletim sistemi, oldukça profesyonel yapıda çalışan bir dokunmatik ekran ve GPS özelliği de eklenince cihaz beşinçi sırada yerini alıyor.


( Sony Ericsson Xpreia X10 Mini'ye ait görsel resim )


[BREAK=6. HTC Legend]

3.2 inç genişliğindeki Super AMOLED ekranında sunduğu multi-touch özelliğine, birde HTC Sense arabirimi ile birlikteAndroid OS işletim sisteminin şıklığı eklendiğinden cihaz ön plana çıkmayı başarıyor. Oldukça şık bir görünüme sahip olan cihaz, kamerasıyla da profesyonel olmasa da iyi görüntüler elde etmenizi sağlıyor. Sosyal ağ siteleriyle bütünleşik bir şekilde çalışan cihaz, 3G ağ bağlantısı ile hızlı mobil internet deneyimini de sizlere yaşatıyor.


( HTC Legend'e ait görsel resim )


[BREAK=7. Samsung S8500 Wave]

Samsung’un akıllı mobil cihazları için hazırladığı Bada OS işletim sisteminin ilk temsilcisi olan Samsung S8500 Wave, inceliği ve tasarımı ile birlikte oldukça profesyonel bir yapıya kavuşan cihaz Super AMOLED ekranı sayesinde oldukça profesyonel görüntüler oluşturabiliyor. 1 GHz hızındaki işlemcisi, profesyonel görüntüleme ile dikkatleri üzerine çeken kamerası ve SuperAMOLED ekranı ile birlikte cihazı yedinci sıraya gerileten Bada OS işletim sistemini kullanıyor olması.


( Samsung S8500 Wave'ye ait görsel resim )


[BREAK=8. Palm Pixi Plus]

Sade ve basitliğinin yanı sıra, şık tasarımı ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Palm Pixi Plu, WebOS işletim sisteminin alt yapısı ve arayüzü şıklığı ile birlikte bambaşka bir boyuta sıçrıyor. Çoklu dokunmatik desteği sunan cihazda,QWERTY klavyesinin olması ise bambaşka bir seçim oluyor. Wi-Fi ile kablosuz ağ bağlantısı olanağı sağlayan cihaz, GPS desteğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Cihazın en ilginç özelliğiyse dokunularak şarj edilebiliyor olması.


( Palm Pixi Plus'a ait görsel resim )



[BREAK=9. Motorola Milestone XT720]

8 Megapiksel çözünürlüğündeki kamerası ve Xenon Flaş desteğini bir arada sunan cihaz, 720p HD video kaydı desteğini de sunuyor. Şıklığını Android OS 2.1 işletim sisteminin arayüzü ile birlikte daha farklı boyutlara sıçratan cihaz, ilginç tasarımı ve dokunmatik ekranı ile birlikte profesyonel cihazlardan altta kalmasa da orta segment kullanıcılarına hitap ediyor.


( Motorola Milestone XT720'e ait görsel resim )


[BREAK=10. Apple iPhone 3G S]

Listedeki modellere göre çok daha eski bir model olan Apple iPhone 3G S’i sonuncu sırada görmemizin nedeni ise halasatışlarının büyük bir hızla devam etmesi. Satışlarının yanı sıra diğer cihazlar gibi profesyonel destekler sunan cihaz listemizin sonunda yer alarak bizlerle oluyor.

 
Üst