Al-sat yaparken arızalı telefon almamak için ne yapmalıyım? (2 Viewers)

grover1986

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Sayın forum üyeleri ben öğrenciyim ve harçlığımı çıkarmak için ikinci el telefon alım satım işine başlamayı düşünüyorum özellikle android ve samsung üzerine yoğunlaşmak istiyorum fakat aklımda ya arızalı telefonu sağlam diye yuttururlarsa diye bir endişe var.

İkinci el telefonların bazılarında kendi kendine kapanma, wifi sorunları vesaire gibi arızalar olabiliyormuş, şimdi soruma gelecek olursak alacağımız telefonu elimize aldığımızda bu gibi arızaları nasıl anlarız belirli yöntemler var mıdır?

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
kontrol edeceksin teker teker başka yolu yok

1-imei kaydı (kaydı olsa bile çalıntı olabilir kimden aldığını not etmen vede kimlik fotokopisi alman gerek,fotokopi alsanda çalıntı çıktığında savcılık hırsızı bırakıyor seninde paran arada kaynıyor)
2-sonrada sırayla elle kontrol edeceksin şarj,kamera,wifi,bletooth,kendi simkartınla cihazı dene,güvenlik kodu hesap vs liste çok uzun böyle gider.

grover1986

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
kontrol edeceksin teker teker başka yolu yok

1-imei kaydı (kaydı olsa bile çalıntı olabilir kimden aldığını not etmen vede kimlik fotokopisi alman gerek,fotokopi alsanda çalıntı çıktığında savcılık hırsızı bırakıyor seninde paran arada kaynıyor)
2-sonrada sırayla elle kontrol edeceksin şarj,kamera,wifi,bletooth,kendi simkartınla cihazı dene,güvenlik kodu hesap vs liste çok uzun böyle gider.

Peki kendi kendine kapanan anakartı arızalı telefonu nasıl anlarız kısa zamanda, çünkü her baktığımız telefonda kendi kendine kapanıyor mu diye 1 saat beklesek çok uzun iş olur. Bir de diğer kontrol yöntemleri nelerdir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Gsmkolik

İphone Destek
Genel Moderatör
Usta Üye
ARAMA yapman gerekli ve 10 dakika internette gezinirsen kendiliğinden kapanan cihaz belli oluyor genelde ama bazı arızlar 3 gün geçebiliyor

grover1986

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Peki oldu ki kendi kendine kapanan ya da başka bir arızası olan cihazı aldık faketmedik arızasını, bu aşamadan sonra ne yapabiliriz?

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
sonuç olarak yazılımsal arızası olan cihazlarda para kaybın az olabilir ama donanımsal yani tamirle alakalı arızalarda cihazın hurdaya çıkması na kadar gider durum.

o yüzden kontrol listesi oluşturman lazım vede bunu çok hızlı yapman lazım yoksa müşteriyide sıkarsın. zamanla alışkanlık haline gelir anlatmak bir yere kadar .

applebey

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
merhaba
lg g3 g4 modellerine hiç bulaşma genelde board arızası veriyor imei kaydı samsung modellerinde wifi bluetooth 3g kamera ses mic kontrol et kısacası telefonu en az 10 dk kullan sonrasında arıza durumu telefona kalmış.. iphone modellerinde hat ile dene S modellerinde parmak okuyucu ve diğer donanımları dene ve en önemlisi cihazın icloud hesabını ve varsa faturasını iste

kolay gelsin