Galaxy S3’ün Gizli Servis Menüsünü Ortaya Çıkarmak ve Kullanmak (donanım testi) (1 Viewer)

Sinay57

Usta Üye
Genel Moderatör
Usta Üye
Ekli dosyayı görüntüle 4630












5 Oy

Kullandığımız akıllı telefonlarda çeşitli tuş kombinasyonlarıyla karşımıza gizli menüler çıkar. Samsung telefonlarında bu gizli menüde ses, titreşim, sensör vb ayarların yapılmasının yanı sıra çeşitli renk butonları ile telefon ekranında ölü piksel kontrolü yapabiliyoruz. Bu gizli menüde yer alan özellikler ile daha iyi bir çalışma düzeni oluşturabiliriz.
Sponsorlu Bağlantıar

Bu testlerin bazıları bizim açımızdan önemli ve kolaylıkla anlaşılıyor olabilir. Ancak bazı testler ise karmaşık bir yapıya sahip ve ne olduğunu anlamayabiliriz. Yinede bu testler müşteri şikayetlerini dinleyen servis teknisyenleri için oldukça faydalı. Her model için farklı ayarlamaların bulunduğu hatırlatalım ve Galaxy S3 için bu gizli menüye göz atalım.
Servis menüsüne erişim
Servis menüsü, telefonun tuş takımına girdiğimiz bir kod ile aktif hale geliyor.
Öncelikle telefonu tuş ekranına alıyoruz ve * # 0 * # tuşlarını kodluyoruz. Kaşımıza 5×3 şeklinde bir ayar menüsü çıkacak.

Galaxy S3 renk yetenekleri testi
Ekranda yer alan kırmızı, mavi ve yeşil renk seçeneklerini sırası ile tuşladığımızda ekran tamamen bu renklerden oluşacak ve bu sayede ekranda herhangi bir ölü piksel olup olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

Alıcı ve titreşim testi (Receiver – Vibration)
Alıcı sesine dokunun ve tiz şeklinde bir ses duymanız gerekiyor. Herhangi bir sesin oluşmaması durumunda telefonda alıcı ile ilgili sorunlar olabilir.
Titreşim testinde ise butona dokunun ve telefonun sürekli titrediğini göreceksiniz. Titreşimin aralıksız yani devamlı olması gerekiyor. Yine titreşimin olmaması ya da aralıklarla devam etmesi titreşim ayarlarında sorun var anlamına gelir.
Karartma ve Mega kamera testi (Dimming – Mega Cam)
Karartma butonunu tuşladığımızda ekran kırmızı, yeşil ve mavi renklerin yer aldığı üç parçaya bölünecek. Ekrana tekrar dokunarak parlaklık ayarını görebilirsiniz.
Mega kamera testinde ise bazı ayarlamaları görebilirsiniz.

Sensör testleri (Sensors)
Sensör butonuna dokunduğumuzda karşımıza aşağıdaki ayarlamalar çıkacak.
Yakınlık sensörü
Barometre sensörü
Işık sensörü
jiroskop sensörü
Manyetik Sensör
Bu alanda sensör ayarlamalarına göz atabilir ve grafik düğmesine dokunarak çeşitli okumalar yapabilirsiniz. Parmağımızı telefonun üst kısmında yer alan sensör bölümüne yaklaştırdığımızda telefon hızla titremeye başlıyor.

Dokunmatik ekran testi (Touch Screen)
Bu simgeye dokunduğumuzda ekrana bir ızgara şekli gelecek. Ekranda herhangi bir yere dokunun bunun yanında kutulara dokunduğumuzda oluşan yeşil renk ve noktaya göz atalım. Burada ekranın tümüne dokunarak bırakılan izlere dikkat edin. Dokunma sonrası ekranda herhangi bir nokta oluşmuyorsa ekranın o bölümünün yanıt vermediği anlamına gelir.

Uyku, Hoparlör ve Sub anahtar Testi (Sleep – Speaker – Sub key)
Uyku fonksiyonunun çalışıp çalışmadığını test etmek için, sadece uyku tuşuna dokunun. Bu sayede uyku modunun işlevselliğini kontrol edebilirsiniz. Tuş kilidi ya da orta tuşa basın ve kilidi açarak servis menüsüne geri gelin.
Hoparlöre dokunulduğunda telefonun arka hoparlöründen bir dizi sesler duyacaksınız. Eğer bir şey duymuyorsanız telefon sesinin açık olduğundan emin olun.
Sub anahtar testinde ise bazı tuşların çalışıp çalışmadığını ya da varsa çeşitli takılmaları buradan kontrol edebiliriz. Ses kısma ve telefonun dokunmatik tuşlarına dokunduğumuzda kırmızı, yeşil ve mavi renkler karşımıza çıkıyor.
Ön kamera, Led ve Düşük frekans testi (Front cam- Led – Low frequency)
Simgelerin son satırı, telefonun çeşitli fonksiyonlarını test eder. Ön kameranın olması gerektiği gibi çalıştığından emin olmak için cam düğmesine dokunun. Bu şekilde kameran çalışabilirliğini kontrol edebilirsiniz.
Çeşitli renk testi için LED düğmesine dokunun. Ekrana dokunduğunuzda sırası ile Kırmızı, Yeşil ve Mavi renklerini görmeniz gerekir.
Düşük frekans düğmesine dokunarak Çeşitli LCD frekansları testini görebilirsiniz.

 
Üst