Herşeyin Kehaneti Olur Da, Mobil Telefon Kehaneti Olmaz Mı? (1 Viewer)

d4rkpi0n

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Araştırma firması Gartner 2010 yılının başında yaptığı bir araştırmada önümüzdeki üç yılda tüketicilere yönelik mobil uygulamaların başında gelecek hizmetleri 10 ana başlıkta toplamış

1. Para Transferleri: SMS yoluyla para transferleri mobil ödemeler gibi özellikle gelişmekte olan ekonomilerde hızla büyüyecek,artık kuyruklarda beklemeye son:)

2. Konum bazlı hizmetler: Konum bazlı pazarlama sosyal medyayla bütünleşerek yakın geleceğin en hızlı büyüyen teknolojileri arasına girecek. Akıllı telefonunuzun GPS kapasitesi ölçüsünde her türlü konum bazlı hizmetten yararlanabilecek, Sosyal paylaşımlarla desteklenince yerel iş imkanlarından, en yakın café ve restaurantların hangi arkadaşlarınız tarafından tercih edildiğine ve şuan arkadaşlarınızın nerelerde ne yaptığına kadar sosyal medyayı gerçek dünyanıza taşıyacakmış. Yalan söyleyenler dikkat:)

3. Mobil Arama: Mobil arama Google, Bing ve Yahoo ile yaygın kullanılmakta ancak Gartner mobil platformda farklı arama hizmetlerinin kullanıcılar tarafından deneneceğini düşünüyor. Taptu gibi mobil arama motorları akıllı cep telefonu kullanıcıları için tasarlanmış. Küçük ekranda dokunmatik teknolojileri kullanarak en etkin arama deneyimini sunmak fikriyle yola çıkmış Taptu. Taptu'nun eğlence, müzik, spor, haberler gibi kategorilerde sunduğu sayfaların hepsi dokunmatik teknolojiye uygun. En az düzeyde yazı yazarak sadece ekrana dokunarak gereken bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

4. Mobil Sörf: Yakın gelecekte mobil cihazlarla daha rahat internette gezineceksiniz demek ciddi bir ilerigörüşlülük gerektirmeyebilir. Ancak, Gartner'a göre, basit telefonlardan internete girilebilen daha komplike telefonlara geçiş 2010'lu yılların başında hız kazanacak. Böylece mobil uygulamalar şirketlerin web uygulamalarından geçiş yapmaları gereken en önemli mecra haline gelecek. Internet üzerindeki hizmetlerin iPhone, Android Blackberry için uygulamaları günden güne artacak.

5. Mobil Sağlık Görüntüleme: Henüz pilot projeleri süren mobil sağlık görüntüleme kronik hastalıkların takibinde yaşam kalitesni arttıran bir role sahip olacak. Ayrıca, altyapı problemlerinin yaygın olduğu gelişmekte olan ülkelerde mobil sağlık hizmetleri daha hızlı gelişecek.

6. Mobil ödemeler: Nakit veya kredi kartı yerine, mobil cihaz aracılığıyla ödeme yapmak Asya ve Avrupa da hızla büyümekle beraber, henüz aşılmamış potansiyel problemleri mevcut. Bilgi güvenliği ve hız bu sorunların başında geliyor.

7. Near Field Communications (NFC): Yakın Alan İletişimi bazı Avrupa ve Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılmakta. Yaklaşık 5 cm'lik bir mesafeden, NFC teknolojisini destekleyen bir cihaz ile -güvenli- bilgi alışverişi yapmayı sağlamakta. NFC sayesinde cep telefonumuzu gerekli alana yaklaştırarak veya değdirerek ödeme veya dosya transferi yapılabiliyor. NFC oldukça hızlı ve güvenli bir teknoloji. Bugün Turkcell Mobil Ödeme ve Garanti Bankası Bonus Trink NFC altyapılı.

8. Mobil reklam: Mobil içeriği ticarileştirmenin en etkin yollarından. Toplam reklam harcamaları 2008 yılında 530 milyon doların üzerindeyken, 2012 yılında 7.5 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

9. Mobil Mesajlaşma: Chatleşme mobil ortama kayacak. Gelişmekte olan ülkelerde internet kullanımı yaygın olmadığından ve tek haberleşme aracı cep telefonları.

10. Mobil Müzik: MP3 çalarlar ve iTunes'un satış rekorlarıyla birlikte iPhone ve iPod müziğe yeni bir anlam getirdi. Çok geniş bir kitleye uygun fiyatlarla ulaşan dijital müzik parçalarının satışı yükselerek devam edecek gibi görünüyor.
 
Top