HTC One İncelemesi (1 Viewer)

emre02

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
HTC modeller arasında ilk sıraları alabilecke olan bir model olan HTC One ile Tüm HTC kullanıcılarına Fark atabilirsiniz HTC nin Yeni kullanamaya başladıgı bir ses Sistemini kullanması bu Modeli baya bir üst seviyeye taşımış Görünüyor.

HTC yaklaşık iki yıl süren bir bocalama döneminden sonra turnayı HTC One ile gözünden vurmayı umuyor. Tayvanlı elektronik devi One X, One S ve One V cihazlarıyla ulaştığı tecrübe ve çıkardığı derslerin hepsini süper akıllı telefon segmentinin en iddialı ürünlerinden HTC One'da harmanlamış gözüküyor. Artıları eksilerine kıyasla oldukça ağır basan yeni HTC One'ın detaylı inceleme testinde başta Galaxy S4 olmak üzere, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro ve iPhone 5'den oluşan akıllı telefonların şampiyonlar liginin bu yeni üyesi hakkındaki detaylara derinlemesine göz atalım.
HTC bütün teknolojisini adeta bu telefonda toplamış ve Tayvanlı elektronik devinin bu sefer kaybetmeye tahammülü yok. Firmanın HTC One serisinin önceki üyeleri aslında gayet iyi ürünler olmalarına rağmen çoğu zaman yanlış zamanda piyasaya sürülme ve yanlış pazarlama stratejilerinden dolayı başarısızlıklar yaşadı.
HTC One'ı elinize aldığınızda adeta içinizden cihazı bırakmak bırakmak gelmiyor.Özellikle plastik alaşımlı malzemeden üretilen ve maalesef ister istemez insanda ucuz bir izlenim bırakın Galaxy S4'e kıyaslanamayacak kadar sağlam bir duruşa sahip olan HTC One kulanıcısına ilk bakışta büyük bir güven veriyor.


Dizayn ve İşçilik
Aynen HTC One X+ olduğu gibi HTC One'ın kasası da alimünyum alaşımlı çok hafif bir malzemeden yekpare (tek parça) olarak üretilmiş. Bu anlamda cihazın pilini değiştirmek gibi bir imkanınız bulunmamakta. Cihazın arka tarafının sağ ve sol kenarlara doğru simetrik olarak eğime sahip olması HTC One'ın tek el ile kavranmasını kolaylaştırıyor. Malzeme kalitesi konusunda sınırları zorlayan ve HTC One X+'nın bile önüne geçen yeni HTC One üzerinde açma-kapama ile ses yükseltme ve alçaltma tuşları ile beraber toplamda üç farklı düğme bulunuyor. Başka bir deyişle iPhone ve Galaxy serisi cihazlardan aşina olduğumuz menü tuşları HTC'nin bu ürününde de tercih edilmemiş.


Ekran

Çizilmeye karşı dayanıklı Gorilla Glass ekran camı kullanan HTC One'ın 4.7 inçlik Full HD ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 468 ppi ekran derinliğine sahip. Mevcut akıllı telefon piyasası süperstarları içerisinde Sony Xperia Z ve LG Optimus G Pro'yu görüntü alanında net bir şekilde geride bırakan HTC One Galaxy S4'ün kağıt üzerinde biraz gerisinde kalıyor gibi gözükse de aslında arada çok da anlamlı bir fark yok HTC One'ın ekranı en zor açılardan bile net bir şekilde görüntülenebilmekte.


HTC One Yazılım
HTC One kullanıcı arayüzü olarak HTC tarafından özel olarak geliştirilen kullanıcı arayüzü Sense 5’i kullanıyor. Bir yazılımdan çok daha fazlası olan Sense 5 tamamen kullanıcı deneyimini en yüksek seviyede tutmak için tasarlanmış. Tabii ki HTC One ile öne çıkan tek yazılım bu noktada Sense 5 değil. Mükemmel ses deneyimi için geliştirilen Boom Sound teknolojisi, Zoe kamera ve çok daha fazlası HTC One üzerinde bizleri bekliyor. Yine de sizlere net olarak söyleyebileceğim bir şey varsa o da Sense 5’in şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi Sense sürümü olduğudur.

Ana ekran üzerinde ilk dikkatinizi çekecek olan ilk şey “BlinkFeed” adı verilen ve sosyal hesaplarınız, haber sitelerine ait yayın akışları ve çok daha fazlasını anlık olarak takip etmenize olanak sağlayan yeni özellik olacaktır. Eğer sadece spor haberlerini takip etmek istiyorsanız BlinkFeed’i sadece spor kanalları için filtreleyebilir veya farklı bir kategori belirleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış. Aynı zamanda benim BlinkFeed üzerinde en çok hoşuma giden özellik olan Twitter ve Facebook entegrasyonunu da deneyebilirsiniz. Şahsen BlinkFeed’i çok seviyor olsam da eminim ki kullanmak istemeyenler ve hatta kaldırmak isteyenler olacaktır ama gelin görün ki böyle bir seçenek maalesef bulunmuyor.
Ben genellikle e-posta hesaplarımı kontrol etmek için HTC’nin sade ve şık tasarımlı kendi e-posta uygulamasını kullanıyorum. Fakat eminim ki Gmail uygulaması gibi farklı alternatifleri kullanmak isteyenlerde olacaktır. Kullanıcı arayüzü üzerinde hoşuma giden bir diğer özellikte her satır üzerinde kaç adet uygulamaya yer verebileceğimizi seçebiliyor olmamız. Ayrıca en çok kullanılan, alfabetik sıraya göre ya da seçtiğiniz özel bir şekilde uygulamalarınızı istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.
Tüm bunların dışında HTC’nin kurulum uygulamasının da oldukça kolay kullanımlı ve gerçekten şaşırtıcı olduğunu söylemeliyim. Öyle ki daha önce kullanmış olduğunuz Android, iOS veya BlackBerry cihazlarınız üzerinde yer alan mesajları, kişileri, ayarları, uygulama ve medya dosyalarını kolayca HTC One üzerine aktarabilirsiniz. Ayrıca telefonunuz üzerinde yer alan tüm verileri bulut depolama alanı üzerine yedekleyebilir ve olası bir veri kaybında yedek dosyanızdan geri yükleme yapabilirsiniz.

Tüm açık uygulamalarınıza ulaşabileceğiniz çoklu pencereye HTC’nin ana menü tuşuna iki kez basarak ulaşabilirsiniz. Bu fantastik özellik sayesinde sadece parmağınızı telefonunuzun üzerinde kaydırarak açık olan uygulamalarını kolayca kapatabilir veya kullanmak istediğiniz uygulamalara anlık olarak tek dokunmayla ulaşabilirsiniz. Birçok kullanıcı çoklu pencere menüsüne ulaşmak için kullanılan çift tıklama yolunu çok kullanışlı bulmasa da HTC tarafından yapılan açıklama; ekranı daha fazla işgal edecek farklı bir kombinasyon istemedikleri yönünde oldu.
Yeni kilit ekranıysa oldukça sade ve şık tasarlanmış. Öyle ki yeni gelen mesajları, anlık hava durumunu, tarih ve saati anlık olarak görüntüleyebiliyoruz. Ayrıca tuş takımı, internet tarayıcısı ve kamera da yeni ekran kilidi üzerinden doğrudan ulaşabileceğimiz diğer kullanışlı öğeler. Eğer isterseniz bu öğelerin tamamını kendi istekleriniz doğrultusunda özelleştirme şansına da sahipsiniz.
Genel olarak değerlendirmemiz gerekirse Sense 5 gerçekten harika ve kullanımı oldukça keyifli.

 
Üst