iPhone 2G| 3.1.3 Jailbreak (JB) & Unlock (2 Viewers)

Byaras™

Kurucu Admin
Staff member
Admin
WebMaster

2.0′a geçmek isteyen iPhone sahibi windows kullanıcıları artık rahat bir nefes alabilir. Winpwn 2.0.0.1 sürümü ile iPhone 2G telefonları activate ve unlock ediyor. iPhone 3G’leri de sadece activate ediyor.
Yeni bir iPhone sahibi olmuşcasına eğlenceli olan 2.0′a geçmemek için hiç bir neden kalmamış gibi görünüyor. Telefonunuzu 2.0′a yükseltmeden önce iTunes’a son bir kez yedeklemeyi (backup) sakın unutmayın.
Bu yönerge iPhone 2G telefonunuza Windows işletim tabanı üzerinde WinPwn kullanarak unlock ve jailbreak işlemlerinin yapılışını anlatır.
Bu işlemleri yapabilmek için öncelikle bilgisayarınıza iTunes 7.7′yi kurduğunuzdan ve kurulumdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Eğer Windows XP kullanıyorsanız;
kurmayı da unutmayın.
Kaynak: iClarified.com

Birinci adım
Masaüstüne Pwnage isimli bir klasör açın ve içine şu dosyaları koyun;
1).
2).
3).
4). .

İkinci adım
WinPwn‘ı sıkıştırılmış klasörden çıkartın ve bilgisayarınıza kurun. WinPwn kurulunca masaüstünde kısayolu oluşacaktır. Çalıştırmak için WinPwn kısayolu’na çift tıklayın.

Üçüncü adım
WinPwn programı açılınca Browse .ipsw düğmesine basın.

Dördüncü adım
Bilgisayarınıza indirdiğiniz 2.0 firmware’i seçin (iPhone1,1_2.0_5A347_Restore.ipsw) ve Open‘a basın.

Beşinci adım
WinPwn firmware’in geçerliliğini kontrol edecektir. Ardından IPSW Builer‘a tıklayın.

Altıncı adım
IPSW Builder penceresinde Applications sekmesi açılacak. AT&T kullanıcısı değilseniz Cydia ve YouTube Fix seçeneklerini işaretleyin.

Yedinci adım
Eğer farklı açılış ve recovery mode imajları seçmek istiyorsanız Custom Images sekmesine tıklayın.

Sekizinci adım
Custom Payload sekmesini seçin ve buradan ipsw dosyasına dahil etmek istediğiniz özel programları seçin.

Dokuzuncu adım
Advanced sekmesine geçin, Activate Phone, Enable Baseband Update ve Unlock Baseband seçeneklerini işaretleyin.

Dikkat:
adresinde, ACTIVATE PHONE seçeneğini seçmeden ipsw yaratmanızı, yoksa telefonunuzun sinyal almayacağı belirtilmiş. ACTIVATE PHONE seçeneğindeki işareti kaldırıp, yaratılan ipsw’yi iPhone’unuza kurduktan sonra iPhone’u iTunes’a bağladığınız anda activate işlemini gerçekleştireceğini önemle vurgulamışlar. Bu tarz bir sıkıntı yaşayan varsa, bunu dikkate almalı.
Bootloader dosyalarını da yüklememiz gerekecek. Bunu yapmak için Bootloader 3.9 düğmesine tıklayıp BL39.bin isimli dosyayı en başta yarattığınız klasörün içinden seçin. Aynısını Bootloader 4.6 için de yapın.

Onuncu adım
Build .ipsw düğmesine tıklayın. Açılan pencerede Pwnage ismi verdiğiniz klasörü seçin ve Save tuşuna basın.

Onbirinci adım
WinPwn size özel firmware’i kaydettikten sonra ana menüden iPwner düğmesine basın.

Onikinci adım
Size özel yaratılmış olan firmware’i seçin ve Open‘a basın.

bu yönerge iphonedo.com sitesinden izinsiz olarak alınmıştır
Onüçüncü adım
iTunes’a Pwned! işleminin yapıldığına dair uyarı çıkacaktır.

Ondördüncü adım
Telefonunuzu DFU Mode’a alıp, iTunes ile shift+restore yaparak size özel yaratılmış ipsw’yi yüklemeniz gerekecek. Bunun için telefonunuzu DFU Mode’a alın. (DFU Mode’a almayı bilmiyorsanız burayı okuyun; )
Onbeşinci adım
iTunes telefonunuzun recovery mode’da olduğunu söyleyecektir.

iTunes’da Shift tuşunu tutarak Restore’a tıklayın.

Çıkan pencerede dosya seçmeniz istenecektir. Pwnage klasörüne kaydedilen “Custom firmware” dosyasını seçin ve Open‘a tıklayın.

Restore işlemi bittikten sonra iPhone’unuzun Unlock ve Jailbreak işlemi yapılmış olacaktır.