S5610k * tuşu basmıyor (1 Viewer)

yunusgsm71

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Ustalar Tüm tuşlar çalışıyor yıldız basmıyor konu halkında bilgisi olan varmı?

Ilogsm

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Ustalar Tüm tuşlar çalışıyor yıldız basmıyor konu halkında bilgisi olan varmı?

Tus takimini sokuyorsun yol altina izoproil alkolle temizliyorsun ve kurşun kalemle yolun uzerinden geciyorsun ve tuş takimini takıyorsun sorun kalmiyacaktir kolay gelsin

yunusgsm71

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
ilginiz için teşekür ederim sorunu çözdüm devre eksi vermiyormuş 7 tuşundan * tuşuna - den - ye yolçektim düzeldi

yunusgsm71

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
tamir işinde yeniyim ölçüm nasıl yapılıyor bilmiyorum ölçü aletim var ama kullanmayı bilmiyorum konu hakkında yardımcı olurmusunuz 5610 çözdüm ama ölçmeden çözdüm

Ilogsm

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Tabiki yardimci olurum ohm kanunu nu internet üzerinden ogren. Multimetre kullanmak sa biraz dikkat ister sebeke voltaji ölçeceksen ac konumuna getir com .ohm bölümünde problari iki ucunu sebeke voltajina temas ettirdikten sonra 220 volt 230 volt ac okuyabilirsin.cep telefonlarinda 3.7 volt sarj cikisi 1.8 volt hibrit diyot ve direnç voltajlari ölçülür.diyot kademesinde diyot ölçebilirsin bu kademede sakin gerilim ölçme ölçü aletin zarar görür.diyotu anot ve katot yonlerinde ölçeceksin tek yonde deger gösterirken diger yonde deger gostermiyecek o zaman diyot saglamdir.ohm kademesinde direnc ve bobin olcebilirsin burada shematic degerlerle karsilastirma yaparak direnc degerlerinde yukselme varmi diye kontrol edebilirsin capasitor kademesinde. Ise kondansatorleri olcebilirsin 100 uf kadar multimetrelerin çoğu buna izin verir.cep yelefonlarinda capasitorler kutupsuzdur her iki yonde de olculebilinir.yani arti ve eksi yön yoktur .c bolumu ise termokopul yani derece dir sicaklik ölçülür burada bga entegrelerin dateshet lerine bakarak sicaklik hakkinda ölçümle fikir yürütebilirsin. Akim olcmek icinde devreden eleman uzerinden gecen akimi yani siddeti olcebilirsin bu olcum de amper bölümünde 400 miliampere kadar izin verir kat iki bölümüne gecersen problarin yonlerini kat 10 amper bölümüne getireceksin ve burada kisa sureli dokunarak amper olcebilirsin . capasotorler in cesitleri vardir uf mf pf katlar halinde ilerler buyur ve küçülür volt birimide volt mili volt mikro volt diye buyur ve kuculur.bazir bölümü ise kisa devre bulmak icin. Kullanilan bir bolumdur burada devrede yol kopuklugu bulmak icin bazzir seslo ilkaz vererek seni uyarir. Kolay gelsin kardesim.