Samsung romlarda değişiklik yapilabilirmi (2 Viewers)

teknik_servis01

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merhaba
Bu soruyu gerçekten öğrenme ve bilgi edinme amacı ile soruyorum,bilgisi olan kişiler tarafından cevaplanırsa sevinirim.

Örneğin,s4 modelin 4.3 stock romunu indirip rom içindeki boot.img dosyasını yazılımı zarar görmüş s4 de odinle yazarsak cihaz açılırmı diğer bir deyişle,s4'ün 4.3 romdaki boot dosyasını 5.0.1 rom yüklü cihaza yüklersek açılırmı cihaz.Bu,değişiklikleri modem,efs,csc içinde soruyorum

Not: Soru karışık gibi gelebilir,özür dilerim.

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
hem olur hem olmaz. bazı modellerde oluyor bazılarında cihazda donma ve kapanmalara sebeb oluyor en güzeli romu parça parça atmak yerine hepsini birden yazdırmak.farklı bir cihaza mesela i9500 a i9505 bootu veya yazılımı yüklenmez .

teknik_servis01

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Üstad haklısınız farklı modellerin dosyaları birbirine yüklenmez fakat örneğin,4.3 romun içindeki boot veya modem dosyası ile 5.1 romun içindeki bot ve modem dosyaları aynımıdır,sonucta iki sürümde ı9500 için yazılmış.

turkcellgsm

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
değil işte usta nadir de olsa uyumlu olabiliyor ama genelde sürümler arası fark oluyor gördüğüm kadarıyla daha geçen g532f e aynı sürüm sadece boot ve sboot yükledim telefon resetlemeye başladı full yazılım yükleyince düzeliyor.