Usb hata ayiklama hakkinda (2 Viewers)

teknik_servis01

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Üstadlar kolay gelsin.

Sormak istediğim ve hatta çözümü varsa bilen bir üstadımızın cevabını beklediği belirterek soruma geçmek itiyorum.

Dokunmatiği kırık olduğu için işlem yapamadığım ve usb hata ayıklaması kapalı olan samsung galaxy wın cihazımın usb hata ayıklamasını herhangi bir komut yardımıyla açmam mümkünmüdür,çünkü malüm usb kapalı olduğu içöin pc görmüyor cihazı.

ÖzkanGSM

Code Master
Kıdemli Üye
Deneyimli Üye
Otg kablosu yardimiyla mause bagla cihaza. Sonrasini halledersin istedigin sekilde.

teknik_servis01

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
İşte tamda öğrenmek istediğim buydu üstad,zamanında bi yerden okumuştum port açma felan diye,elimde romu yok fakat eğer tarif edersen veya bir döküman tarzı bişey varsa bende halledebilirim ve inanki çok makbule geçer,adb komutu felan tarzı bişeyler yapılıyordu fakat geçmiş zaman aklımda kalmadı

teknik_servis01

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Cihazın usb hata ayıklaması kapalı olduğu için pc cihazı görmüyor,dokunmatiğide kırık olduğu için çalışmıyor haliyele cihaza erişemiyorum,pc tanımıyor cihazı

ÖzkanGSM

Code Master
Kıdemli Üye
Deneyimli Üye
Tamam simdi basta mantigi anlatayim sonrada kaynak vereyim yap.
Evvela cihazin modeline gore boot.img indir. Cf auto rootta var mesela. Komple rom indirmene gerek yok.
Indirdigin img dosyasini 2 adet program yardimiyla editlemen gerekicek
Editlemen gereken boot.img icindeki defoult.prob dosyasi. Ro.usbdebug=0 diye bi kisim var. Onu 1 olarak degistir ve cihaza yaz. Islem tamamdir.
Ben kendi toolumu kullaniyorum ama suan is yerinde degilim sana alternatif bir kaynak buldum

Buradaki adimlari takip et sorunun cozulur diye umuyorum.

teknik_servis01

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
üstad çok teşekkür ederim yardımların için,bu dediklerini deneyip,çözüme ulaşıp ulaşmadığımı sana bidiricem,tekrar teşekkürler.