Xiaomi Mi 8 Lite Repair İşlemi ANLATIMLI (1 Viewer)

by_kamil

Android Dev
Genel Moderatör
GSM Expert
Usta Üye
xiaomi-mi-8-lite-64gb-mavi-z.jpg

Gerekli program / sürücüler;

ADB drivers
Magisk.zip

TWRP recovery for Mi 8 Lite
Disable Force Encryption Treble
QPST.2.7.460.zip
Qualcomm Diag Qd Loader 2016 Qfil Driver
Qualcomm_USB_Driver_V1.0
HxDSetup.zip
IMEI Converter.7z


Xiaomi Mi 8 Lite IMEI tamiri


1) Telefonunuzun Bootloader kilidinin açık olması gerekiyor, değil ise açabilirsiniz. Bu işlem zaman alabilir. Ben 136 saat bekledimJ Telefon tamircileri farklı yöntemler ile açabiliyor. Konu uzun, burada o konuya girmeyelim.

2) Cihaza TWRP kurup “root” yetkisi vermek;
a) ADB drivers programını bilgisayara kurun. (Linki yukarıda)
b) İndirdiğiniz recovery-TWRP-3.2.3-XIAOMI8LITE.img dosyasını (Linki yukarıda) bilgisayarınızın ana dizininde adb (C:\adb\) klasörünün içerisine kopyalayın.
c) Cihazı kapatın. Sonra Fastboot moda geçin. Bunu yapmak için; Ses kısma + Güç düğmelerine birlikte basarak bekleyin. Cihaz Fastboot mode’ da açılacak. Şimdi telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
d) Bilgisayarınızda ‘Adb shell’ başlatın. Bunu yapmak için C:\adb\ klasörünün içerisinde iken Ctrl+Mause sağ klik yaptığınızda ‘Power Shell penceresini buradan açın’ seçin. (Windows 7 kullanıcılarında ‘Komut istemini buradan açın’ gibi bir yazı çıkıyor.) Sonra sırasıyla aşağıdaki komutları girin;

>fastboot flash recovery recovery-TWRP-3.2.3-XIAOMI8LITE.img
>fastboot boot recovery-TWRP-3.2.3-XIAOMI8LITE.img

İşlem tamamlandığında cihaz geçici TWRP modunda açılacak. (Normal işletim sisteminde boot yapmayın. Bir terslik olursa yukarıdaki iki komutu tekrar uygulayın)
e)Cihaz TWRP modda ilk açıldığında Select Language ile English seçin. (Çince ve İngilizce geliyor)
Bu sırada telefonun dahili hafızasını bilgisayarda görebiliyor olacaksınız. Oraya veya bir MicroSD karta Magisk.zip ve dosyalarını kopyalayın. (Linkleri yukarıda) Ben bu işlemler için MicroSD kart kullandım ve bu kartı telefonun Sim 2 yuvasına taktım.

f)Sonra sırasıyla;
>Wipe->Advance Wipe->Data seçip cursor ü sağa doğru kaydırarak işlemi yapın.
TWRP nin ana ekranına dönün ve Install seçin. Kaynak soracak. Dahili hafıza veya MicroSD kartı seçip oraya daha önceden kopyaladığımız programını kurun. (Bu program en büyük derdimiz RSA şifrelemeyi devre dışı bırakacak)

Yükleme tamamlandıktan sonra ana ekrana dönerek yine Install seçin. Bu sefer yine aynı yerdeki Magisk.zip dosyasını seçin ve kurun.

Başarılı kurulumdan sonra cihazı yeniden başlatın. Artık root lu bir cihazımız oldu. Yani Kernel’e erişip istediğimiz değişikliği yapabiliriz. Wipe Data yaptığımız için açılış uzun sürer ve telefonun ayarları sıfırdan yapılır.

3) QPST programı ile qcn yedeği almak.
Bunun için önce bilgisayarınıza QPST.2.7.460.zip, Qualcomm Diag Qd Loader 2016 Qfil Driver ve Qualcomm_USB_Driver_V1.0 programlarını kurun. (Linkleri yukarıda) Windows ‘Driver Signature’ onayı isterse verin.
a)Daha sonra telefonda ‘Usb Hata Ayıklama’ yı aktif etmemiz gerekiyor ki bilgisayar ile cihazın USB Diagnostic Port’ unu aktif edebilelim. Bunun için telefonda önce;
Ayarlar->Telefon Hakkında->MIUI sürümü yedi kez tıklıyoruz. Geliştirici seçenekleri aktif oluyor.
Sonra Ayarlar->Ek ayarlar->Geliştirici seçenekleri->USB hata ayıklama aktif yapıyoruz.
Bu işlemden sonra telefonu bilgisayara bağladığımız zaman telefon ekranından onay ister, onaylıyoruz.
b)Şimdi de madde 2-d de belirttiğim şekilde adb Shell açıyoruz ve sırasıyla aşağıdaki komutları giriyoruz;

>adb shell
>su (bu komuttan sonra telefon ekranında onay isteyecek, onaylayın)
# setprop sys.usb.config diag,adb

Bu komuttan sonra telefonun diagnostics portu açılır, aygıt yöneticisinden kontrol edin. Göremez iseniz driver problemi vardır, sorunu çözünceye kadar devam edin.

c) ’QPST Configuration’ programını çalıştırıp üst kısımdan ‘Start Clients’ ->Software Download ->Backup sekmesinden xQCN File ->Browse yaparak qcn yedeğimizi alacağımız yeri gösteriyoruz ve Kayıt Türü olarak (.qcn) uzantısını seçerek örneğin orijinal_yedek.qcn gibi bir isim vererek Start diyoruz. Bu yedeği tüm işlemler bitene kadar gözümüz gibi saklıyoruz…

4) Alınan qcn yedeği üzerinde işlem yapma.
Öncelikle alınan yedeğin bir kopyasını oluşturun. Daha sonra HxDSetup.zip (Linki yukarıda) programıyla qcn yedeğini açın.
Program üzerinden >Search>find>Hex Values sekmesini açın ve Search for sekmesine 01 00 26 02 yazın. Search direction All seçip search all tıklayın. İki adet satır bulacak. Alttaki değer Sim 1 IMEI, üstteki değer Sim 2 IMEI. Alttaki değeri çift tıklıyoruz. Burada hex değerler içerisinde 01 00 26 02 00 00 XX XX XX XX XX XX XX XX XX bloğunun tamamını OO OO OO OO OO OO OO OO 00
00 00 00 00 00 00 ile dolduruyoruz. Yani toplam 15 çift değeri 00 ile dolduruyoruz. Sonra IMEI Converter (linki yukarıda) programını çalıştırıyoruz. İlk boşluğa telefonumuzun yeni IMEI numarasını yazıp convert imei diyoruz. Sağ taraftaki 9 çift değeri kopyalıyoruz.
Sonra Hxd programında açık olan qcn dosyamızda Sim 2 IMEI satırını seçiyoruz. Burada 01 00 26 02 00 00 dan sonra 08 8A ile başlayan 9 çift rakamın yerine imei converter den kopyaladığımız değerleri yapıştırıyoruz veya el ile yazıyoruz ve dosyamızı farklı kaydet deyip yeniqcn.qcn olarak bilgisayara kaydediyoruz.

5) Telefonda ilgili blokların silinmesi;
Telefonu kapatıp recovery modda açıyoruz. Bunun için telefon kapalı iken ses açma + güç düğmelerine birlikte basıyoruz. Ekranda TWRP resmini görünceye kadar devam edin. Burada önce madde 2 e’ de olduğu gibi;

>Wipe->Advance Wipe->Data seçip cursor ü sağa doğru kaydırarak işlemi yapın.
TWRP nin ana ekranına dönün ve Install seçin. Kaynak soracak. Dahili hafıza veya MicroSD kartı seçip oraya daha önceden kopyaladığımız programını kurun. (Bu program en büyük derdimiz RSA şifrelemeyi devre dışı bırakacak)
Bu işlemi tekrar yapıyoruz çünkü telefonu açında şifrelemeyi tekrar devreye alıyor.

Şimdi TWRP üzerinden her ihtimale karşı sileceğimiz blokların yedeğini alacağız.

Bu işlemleri TWRP üzerinden Advanced>Terminal ‘i açarak yapıyoruz.
Yedeklemek için

dd if=/dev/block/mmcblk0p57 of=/sdcard/modemst1
dd if=/dev/block/mmcblk0p58 of=/sdcard/modemst2
dd if=/dev/block/mmcblk0p55 of=/sdcard/fsg
-------------------------------------------------------
Yedekleri MicroSD karta almak için;
dd if=/dev/block/mmcblk0p57 of=/external_sd/modemst1
dd if=/dev/block/mmcblk0p58 of=/ external_sd /modemst2
dd if=/dev/block/mmcblk0p55 of=/ external_sd /fsg

Sonra silmek için
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p57
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p58
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p55

ARDINDAN TWRPDEN ‘WIPE> DATA’ YAPIN YOKSA SİLMİYOR.

Sonra ana ekrana dönerek yine Install seçin. Bu sefer yine aynı yerdeki Magisk.zip dosyasını seçin ve kurun. Sonra telefonu yeniden başlatın. Başlatma yine uzun sürecek ve tüm ayarlar sıfırdan yapılacak. Sabır…
*#06# ile kontrol edin. IMEI alınamıyor diyecek. Demez ise madde 5 tekrar yapılmalı.

6)QPST Configuration ile yeniqcn.qcn dosyasının yüklenmesi

a)Telefon sıfırlandığı için madde 3 a’ dan 3’c ye kadar olan adımları tekrar yapıyoruz.
b) ’QPST Configuration’ programını çalıştırıp üst kısımdan ‘Start Clients’ ->Software Download ->Restore sekmesinden xQCN File ->Browse yaparak daha önce hazırladığımız yeniqcn.qcn dosyamızı gösteriyoruz ve Start diyoruz. İşlem bittiğinde Status hanesinde telefon resetlendi gibi bir yazı yazıyor. Telefonu el ile yeniden başlatıyoruz. *#06# ile kontrol edin. Yeni IMEI numaranızı göreceksiniz. Fakat şebeke gelmeyecek. Telefon bilgisayara halen bağlı. QPST programını kapatın.
Şimdi QPST programının altında QFIL programını çalıştırın. Tools>QCN Backup Restore sekmesinde QCN File Path’e Browse.. diyerek hazırladığımız yeniqcn.qcn dosyasını gösterin ve Restore QCN deyin. İşlem bittiğinde STATUS hanesince Process Completed yazacak. Telefonu yeniden başlatın. Şebeke gelecek. Hayırlı olsun.

Olası bir telefonun açılmama durumunda aldığımız yedekleri geri yüklemek için telefonu recovery modda yeniden başlatın. (Madde 5)
Bu işlemleri TWRP üzerinden Advanced>Terminal ‘i açarak yapıyoruz;
Yedeği Geri Yükleme

dd if=/sdcard/modemst1 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/sdcard/modemst2 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/sdcard/fsg of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
reboot

Yedeği MicroSD karttan Geri Yükleme

dd if=/external_sd/modemst1 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/ external_sd /modemst2 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/ external_sd /fsg of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
reboot
 
Üst