Android fast boot komutları (1 Viewer)

Gsmkolik

İphone Destek
Genel Moderatör
Usta Üye
Andorid telefonlar için fast boot cmd komutları nelerdir. benim kendi kullandıklarım ve sizin kullandıklarınızı bu mesaj altında toplayalım

Cmd açıyoruz.

cd C:\andorid Enter

c:\Andorid>Fastboot getvar all bu komut ile cihaz ın imei si cid numarası hboot sürümü kısacası cihaz bilgilerine ulaşabilirsiniz.
 

mrd

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Fastboot Komutları

Kullanım: fastboot [ <seçenek> ] <komut>

seçenek:

update <dosya adı> :
Cihaza update.zip flashlar.
flashall :
Cihaza boot ve sistem bölgesini flashlar.
flash <partition> [ <dosya adı> ] :
Flash chip üzerindeki belirli bir bölüme flash atmak için kullanılır.
erase <partition> :
Flash chip üzerindeki belirli bir bölümü silmek için kullanılır.
getvar <variable> :
Bootloader değişken değerlerini hakkında bilgi verir.
boot <kernel> [ <ramdisk> ] :
Cihaza kernel yüklemek için kullanılır.
flash:raw boot <kernel> [ <ramdisk> ] :
Bootimage oluşturup flashlamaya yarar.
devices :
Bağlı cihazları listeler
reboot :
Cihazı yeniden başlatmak için kullanılır.
reboot-bootloader reboot device into bootloader


komutlar:


-w :
Userdata ve cache bölümlerini siler.
-s <serial number> :
Cihaza ait özel seri numaralarını listeler.
-p <product> :
Cihaz marka modelini gösterir.
-c <cmdline> :
Kernel commandline 'ı atlamak için kullanılır.
Forcing fastboot to load on every boot
 

Sinay57

Usta Üye
Genel Moderatör
Usta Üye
Google Android için uygulama geliştiriyor veya Android tabanlı telefonları çok daha etkili kullanmak isteyenlerin "Android Debug Bridge" (ADB)'nin ne olduğunu, nasıl kullanıldığını bilmesi gerekiyor.


Android Debug Bridge, Android SDK ile birlikte gelen Google'un komut kümesidir diyebiliriz. ABD içinde yer alan komutlar ile Android'e uygulama yükleme, kaldırma vs. gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. ADB, çok fazla komut içermesine rağmen burada biz temel komutları inceleyeceğiz.Öncelikle ADB komutlarını nasıl çalıştıracağımıza bakalım. ABD komutlarını çalıştırmak için daha öncesinden Android SDK'yı bilgisayarınıza indirmiş olmanız gerekiyor.Android Geliştirme Ortamının Hazırlanmas başlıklı yazımızda açıklamaya çalıştığımız gibi önce Android SDK'yı bilgisayarınıza indirin ve herhangi bir klasöre açın. Biz Windows için indirdiğimiz SDK'yı D:\android-sdk-windows klasörüne açtık. platform-tools klasöründe yer alan adb.exe'yi çalıştırdığınızda hiçbirşey göremezsiniz, windows'un komut satırı açılır ve hemen kapanır, dolayısı ile adb.exe'yi daha farklı bir yöntemle çalıştırmamız gerekir.Eğer Windows kullanıyorsanız Start * Run * cmd (Başlat * Çalıştır * cmd) ile windows'un komut satırını açın. Daha sonra CD android-sdk-windows\platform-tools komutları ile adb'nin olduğu klasöre geçiş yapın. Artık komut satırına adb komut_adi yazıp istediğiniz komutu çalıştırabilirsiniz.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde de gördüğünüz gibi adb devices komutu ile bilgisayarınıza bağlı android cihazları listledik. adb version ile ADB'nin versiyonunu öğrenebilirsiniz. abd shell komutu ile doğrudan abd komut satırında çalışacak komutlar yazabilirsiniz. Yani adb shell komutundan sonra # işaretini görürsünüz, burada çalıştıracağınız komutların başına adb yazmanıza gerek kalmaz.Eğer Android'inizi ADB komutları ile kullanmak isterseniz Settings * Applications * Development * USB Debugging seçeneği ile telefonunuzu debug moduna getirmeniz gerekiyor.

 
Top