Haber Apple’ın Cihaz Bulma Özelliği Artık Kapalı Cihazları Da Bulabilecek (1 Viewer)

Apple’ın “Find My” (Bul) uygulaması, kapalı iOS 15 cihazlarını bile bulabilecek.​

Şirket, bir dizi özelliği etkinlik kapsamında kullanıcılara sunuyor. Apple’ın getirdiği yeni özelliklerin arasında “Bul” özelliği için yapılan yenilikler de yer almakta. Şirket, yeniliklerini listelediği blog yazısında Find My için de ayrı bir başlık oluşturmuş.

kullanıcılar artık sürekli akış güncellemeleri ile aile fertleri veya arkadaşlarının canlı konumlarını öğrenebilecek. Bunun yanı sıra iOS 15’te kayıp iPhone veya iPad’in bulunması kolaylaştırılmış. Herhangi bir cihazda özellik silinmiş olsa dahi, Aktivasyon Kilidi etkin olduğu sürece, cihazın bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Aynı zamanda karşı tarafa da cihazın halen gerçek sahibi tarafından izlenebildiğini belirten bir bildirim yollanıyor.

Find My iPhone


Şirketin getirdiği yeniliklerden biri de özelliğin artık kapalı cihazları bile bulabiliyor olması. Apple bu durumu şarjın bitmesi durumunda veya herhangi bir çalınma durumunda bile cihazı bulabilmek şeklinde açıklıyor. Ancak mevcut açıklamanın, bu özelliğin nasıl çalışacağı konusunda pek yeterli olmadığını söylemekte fayda var.

Eklenen yeni özellikler arasında AirPod’lar için Bul uygulaması desteği de göze çarpıyor. Bu sayede kullanıcılar artık, kayıp AirPods Pro veya AirPods Max cihazlarının yaklaşık konumlarını yeni desteğin yardımıyla öğrenebilecek. Bunun haricinde kullanıcılar, artık ekrana Bul widget’ını ekleyebiliyor. Böylelikle, kullandıkları cihazın ana ekranından takip etmek istedikleri arkadaşlarını veya kişisel öğelerini kolayca takip edebiliyorlar.

Son olarak bahsetmemiz gereken bir diğer yenilik ise AirTag cihazları ile ilgili. AirTag cihazları artık istemsiz bir şekilde kullanıcıların iPhone’larından ayrıldığında, iPhone’lar kullanıcıları bildirimlerle uyarıyor. Ayrıca Find My özelliği de kullanılarak AirTag cihazının canlı konumu öğrenilebiliyor. Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmesi için tek yapması gereken bu uyarıları etkinleştirmek.​
 
Konu Kaynağı
Technopat
Üst