Downgrade Tekniği Nedir ? Nasıl Downgrade Yapılır ? (3 Viewers)

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar downgrade için uyguladığınız teknik taktik nedir ? Downgrade yapmak için izlediğiniz yol nedir ? Nasıl downgrade yapılır ? Anlayamadığım konulardan bir tanesi de downgrade.

Bazı arkadaşlar combination yükle istediğin rom sürümüne düşüyor vs gibi şeyler söylüyorlar. Combination yüklediğim halde 7.0 dan 6.0 a dönemediğim de oluyor. Ben 7.0 dan direk 6.0 a veya varsa 5.1.1 e dönmek istesem nasıl dönebilirim ? Hangi yolları teknikleri izlemem gerekli ?

Sizin tekniğiniz nedir ? Konuyu en baştan detaylıca anlatabilecek arkadaşlar var mı ?

ÖzkanGSM

Code Master
Kıdemli Üye
Deneyimli Üye
Tabikide kardeşim.
evvela sorun eksik. Frp işlemi içinmi downgrade yapacaksın yoksa rutin bir düşürme işlemimi bunu bilmek gerek.
zira 2 işlem birbirinden farklıdır.
neden ? nedeni şu frp isteyen cihazlarda versiyon düşürmek çok zordur. doğru yazılımı bulman ve flashlaman gerekir. buda epey zamanını alır. sürekli hata alırsın.
frp istemeyen cihazlarda işlem basittir. Geliştirici seçeneklerinden oem kilidini kapatırsan, düşük model yazılımı atman daha kolay olur.
ayrıda twrp yöntemi ile istediğin modifiye yazılımı atabilirsin.

5G Bilişim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
her cihaz downgrade edilir diye bir şey yok bazı cihazlar güncellemeden sonra bootloaderları kilitleniyor ve downgrade imkansız hale geliyor onun dışında downgrade edilebilir cihazlarda neredeyse her yazılım ile düşürülüyor...

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Abiler ben kendi yöntemimi anlatıyım o zaman size nasıl yaptığım hakkında.

Öncelikle telefon hakkındaya girip rom un sürümüne bakıyorum Modelno-XX-(2 Hane)XXXX ben o XX den sonraki 2 haneye bakıp U1 ise 6.0 ın U1 ile başlaylan romunu U2 ise U2 ile başlayan romunu indirip downgrade ediyorum fakat bazen elimde U1 veya U2 ise onun bir düşük version romu bulunmuyor, haliyle indirmek de beklemek de zor geliyor direk U1 7.0 rom u S1 6.0 rom a düşürebilme yollarını arıyorum.

Benim tekniğim bu şekilde. Eğer benim tekniğimden daha basit bir yol varsa öğrenmek için açtım bu konuyu.

ÖzkanGSM

Code Master
Kıdemli Üye
Deneyimli Üye
En pratik yolu j710f için mesela TWRP + Custom ROM
Herzaman Downgrade edebilirsin cihazı.

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
En pratik yolu j710f için mesela TWRP + Custom ROM
Herzaman Downgrade edebilirsin cihazı.

Yani twrp kurduğum her cihaza istediğim sürüm romu kurabilir miyim ? Yoksa istediğim custom rom sürümünü mü kurabilirim ?

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Twrp ile Custom rom kurabilirsin. hata matada almazssın

Önce twrp flashlıyoruz daha sonra custom rom flashlıyoruz downgrade ediyor yani ?

Peki diyelim ki cihazda 7.0 kurulu ve o cihaza 5.1.1 rom yüklenebiliyor. 7.0 dayken twrp atıp 5.1.1 sürüme kadar 7.0 dan 5.1.1 e downgrade eder mi hocam ? Yoksa önce 6.0 a downgrade edip ondan sonra 5.1.1 e mi downgrade etmem gerek ?

RecSpeed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Yalnız öncelikle yapacağınız modelin custom romu var mı , varsa hangi sürüm araştırmanız lazım. Hata bugu vs. varmı açılan konuyu incelemeniz gerek. Stock romu custom roma portlayanlar tavsiye edilir repair vs işlemlerde. Custom rom istenmediği sürece sürüm düşürmek için yüklenmemesi gerekir. Müşteriniz tekrar sizi uğraştırır stock'a dönmek için. Çünkü portlamaların çoğu cyanogenmod tarzı romlardır. Bu romlar hızlıdır yalnız şarjı erken bitmektedir. Ve camera vs. bazı işlemleri Not working başlık altında çalışmayan özellikleri konu altına yazmaktadırlar. Not bugs. yazılı romları yüklemeniz daha sağlıklı olur. Müşteriniz sizden sadece sürüm düşürmek veya yükseltmenizi istiyorsa kısa bir araştırma yaparak. Cihazın nasıl görüneceği hakkında bilgi sahibi etmeniz lazım. Genelde stock görünüme sahip ve sadece sürümü yüksek ve cihaz I9300 ise S6 görünümüne kavuşturmak isterler. Sizin yapacağınız araştırma. I9300 s6 ROM , I9300 s6 port rom . şeklinde olmalıdır. Custom romlar genelde XDA da bulunur. Örneğin I9300 için S6 romu.

ÖzkanGSM

Code Master
Kıdemli Üye
Deneyimli Üye
Ustanın Hakkı var. amaç repair işleminden sonra orjinal roma dönmek olmalı. repairde zaman kazanmak için custom rom, işlem bittikten sonrada stock roma dönmek gerekir.