Haber Fiat, Tamamen Elektrikli Otomobil Üreticisi Olmak İstiyor (1 Viewer)

Fiat, 2025 itibarıyla içten yanmalı motorlu araçları bırakıp elektrikli otomobil üretimine odaklanacak.​

Fiat, 2030 yılına kadar tamamen . Şirket, 2025 yılından itibaren içten yanmalı motorlu araçları kullanımdan kaldırma planları içerisinde.

Fiat CEO’su Olivier François, “Düşen pil maliyetlerine paralel olarak, içten yanmalı motorlu araçlardan daha pahalı olmayan elektrikli arabaları mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmek bizim görevimizdir.” diyor. François, herkes için sürdürülebilir mobilite alanını keşfettiklerini ve bunun en büyük projeleri olduğunu söylüyor. Ayrıca, 2025 ile 2030 arasında ürün yelpazesinin kademeli olarak sadece elektrikli olacağı ve bunun Fiat için radikal bir değişiklik olacağı paylaşılıyor.

Otomobil üreticisi, bazı bölgelerde Fiat 500 şehir otomobilinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürdü. Şimdilik standart Fiat 500 de mevcut olmaya devam edecek. Şirket, Autocar’ın belirttiği gibi elektrikli araçlara erişimin, şarj altyapısının ve hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmak istiyor.

Birkaç otomobil markası, önümüzdeki 10 yıl içinde tamamen elektrikli hale gelmeyi planlıyor veya en azından böyle yapacağına dair söylentiler var. Mini, ve Ford (en azından Avrupa’da) 2030’a kadar geçiş yapmak istiyor. Honda ise geçiş yapmak için zaman çizelgesi olarak 2040’ı belirlemiş durumda.​
 
Konu Kaynağı
Technopat
Üst