HTC Desire S ROM Kurulum İşlemi (1 Viewer)

Sinay57

Usta Üye
Genel Moderatör
Usta Üye
UYARI: ROM YÜKLEME İŞLEMLERİNE GEÇMEDEN ÖNCE TELEFONUNUZUN S-OFF VE ROOTLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.

Desire S S-OFF, Recovery Yükleme ve Root işlemlerini yapabilirsiniz.




Evet, artık cihazımız Custom rom yüklemek için hazır hale geldiyse


Şimdi sırada "Full Wipe" yöntemi ile rom kurulumuna geldi.


Full Wipe demek, telefonuzmuzda ki tüm verileri silerek, rom kurma işlemi anlamına gelir. Yani cihazınızın eski rom'una ait ne varsa siler.

Silinen kısımlar;

Boot

System

Data

Cache

Dalvik cache


Full Wipe yapmak için,

1- Paketimiz içinde bulunan, "Full-Wipe.zip" sıkıştırılmış dosyasını ve yine Paket içerisinde bulunan Rom.zip dosyasını hafıza kartının içine kopyalıyoruz. Eğer siz paket içinde ki ROM'dan farklı, başka bir ROM kurmak istiyorsanız, Rom Merkezi sayfamızda bulunan ROM'lardan İsim.zip halinde ki istediğiniz rom'u indirin, ve onu kopyalayın.

2- Bu dosyları kopyaladıktan sonra telefonu yeniden recovery modda(CWM), yani (- ses azaltma) + güç düğmesine basarak başlatıyoruz.

3- ClockWork menüsünde bulunan "Install zip from " seçeneğini seçiyoruz.(Ses tuşları ile menüde gezin, ve güç düğmesi ile seçin)

4- Karşımıza gelen seçeneklerden " Choose zip from SD card " seçeneğini seçiyoruz.

5- "Choose" Seçeneğini seçip, "Full-Wipe.zip" dosyasını seçiyoruz.

6- "Confirm" seçeneğini seçip onaylıyoruz. Telefon işlemlerin ardından Clock Work Menüye dönecektir.

Şimdi de sıra son adım olarak, hafıza kartına kopyaladığımız ROM dosyasını, cihaza kurmaya geldi.


1- ClockWork(CWM) menüsünde bulunan "Install zip from " seçeneğini seçiyoruz.

2- "Choose" seçeneğine basıp, "Kopyaladığımız ROM.zip" dosyasını seçiyoruz.

3- Rom kurulumu bittikten sonra cihaz tekrar kendini başlatacaktır.



Evet işlemlerimiz bitti. Yeni ROM'unuz hayırlı olsun. Eğer ki farklı ROM'lar denemek istiyorsanız, Bu makalede ki En son kısım olan "Full Wipe"

bölümünden itibaren işlemleri tekrarlıyarak Yeni ROM'lar deniyebilirsiniz.


****

Farklı YÖNTEM



Bu başlık altında ROM Manager ile ROM yüklemenin yanında Recovery Flashlama, Backup (yedek) Alma ve Geri Kurtarma konularına azda olsa değineceğiz.








Android tabanlı telefonlara çeşitli yöntemler ile Rom yüklemesi yapılabilir. Tüm yöntemlerin içinde en basit ve güvenli olanı Rom Manager kullanarak yapılandır.


İlk önce telefonumuzda root olmalıyız. Nasıl root olunur ve faydaları nelerdir buradan öğrenebilirsiniz.



1. Root olduktan sonra yapılması gereken ilk şey marketten market yoksa buradan i indirip kurmak.


Not: sahipleri sd cardını Gold Card yapmaları gerekmektedir. En pratik yöntemi burada bulabilirsiniz.


2. Rom manageri çalıştıralım ve flash clockworkmod recovery seçeneği ile recovery modumuzu flashlayalım. Flashlama esnasında kapanıp açılma gibi bir şey olmaz. sadece İnternet bağlantımızın olması yeterli bir kaç saniyede flashlama gerçekleşir ve resimdeki gibi “Current Recovery ****” bilgisi ekrana gelir.


3. Şimdi eğer a2sd tarzı bir Rom kullanmak istiyorsak sd kartimizi formatlamamız gerekiyor. Rom managerde Partition Sd card seçeneği ile fotmatlayalim.


Format atarken sizden ext ve swap alanları için ne kadar alan ayırmak istediğinizi soracak
ext için 512 yeterli olacaktır. Swap için seçim size ait(128 falan iyi).
Partition yani formatlama işlemi biraz uzun sürebilir bu esnada telefonunuz kapalı kalacaktır.


Not: a2sd, data2sd tarzı romları kullana bilmek için class6 veya daha iyi bir sd karta sahip olmasnız gerekmektedir.


Not2: Formatlama işlemi Sd Kartınızdaki tüm veriyi kaybetmenize sebep olacaktır. Fakat telefonunuzdaki mevcut roma bir etkisi olmaz. İşlemden önce tüm verileri kopyalayıp işlem sonunda geri yüklerseniz eskisi gibi kullanmaya
devam edebilirsiniz.








4. Sd kartımız hazır olduğuna göre artık Rom seçip yükleyebiliriz. İlk alternatif, Rom Managerin sunduğu Download edilebilir Romlar içinden seçim yapmak. Yukarıdaki resimde Download ROM menüsünde karşımıza çıkan bir kaç alternatifi görebilirsiniz.


5. Önceden download ettiğiniz veya kendi oluşturduğunuz* bir romu Install ROM From seçeneği ilede yükleye bilirsiniz.


6. Install From QR Code seçeneği ile nette barkodunu gördüğünüz bir linke kısa yoldan ulaşıp download edebilirsiniz.

Yüklemek istediğimiz ROMu farklı seçenekler ile elde edip yükle dediğimizde aşağıdaki ekran karşımıza gelecek. Burada tüm seçenkleri seçmemiz bizim lehimize olacaktır.
Backup Exiting ROM seçeneği yüklemde sorun oluşmasına karşı şuanki Romunuzun yedeğini alır. Wipe Data and Cach ise App2Sd Data2Sd tarzı Romları kullanmamız için gerekmektedir.




İşlemleri buraya kadar eksiksiz ve hatasız yaptıysak telefonumuz recovery modunda açılacak önce kısa bir formatlama işlemi ardından da update ve install işlemleri yapacaktır. En fazla 3-4 dakika süre bu işlemlerden sonra telefonumuz açılacaktır. Bu ilk açılmaz normale göre 2 hatta 3 misli uzun olabilir sabırlı olmalıyız.
Bir sorun ve anormal bir durum olmadıysa yeni Romumuza kavuştuk.

7.Eğer Cyanogen ve benzeri bir rom kullanıyorsanız google eklentilerini yüklemeniz için veya yeni bir Radio flashlamanız gerekiyorsa telefonu recovery modunda başlatmanız gerekiyor bunun içinde ROM managerin Reboot into Recovery seçeneğini seçebilirsiniz. Gerçi Custom Romların çoğunda telefonu kapat veya yeniden başlat seçeneklerinin altında recovery seçeneği bulunmaktadır hangisini kullanak istiyorsanız tercih sizin.

8. Herseyi kurdunuz Romunuzu kullanıyorsunuz sakat bir işlem yapcaksınız veya kendinizi güvenceye almak istiyorsanız Backup Current ROM
seçeneği ile şuanki sisteminizi tüm özellikleri ile yedekleye bilirsiniz.
9. daha önce yedeklediğiniz ROMları geri yükleme işlemini Manage And Restore Backup seçeneği ile gerçekleştirebilirsiniz.
 
Üst