iphone Windows 7 Vista Host Dosyası Düzenleme (1 Viewer)

Byaras™

Kurucu Admin
Staff member
Admin
WebMaster
Windows 7 ve Vista sürümlerinde çeşitli güvenlik önlemlerinden ve UAC ( Kullanıcı Hesabı Denetimi ) kısıtlamalarından dolayı hosts dosyasına erişirken çeşitli hatalar alabilir ve içerisinde değişiklik yapamayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak herhangi bir hata almadan işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

1. Başlat\Tüm Programlar\Donatılar\Not Defterine geliyoruz, sağ tuş tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz.

2. Dosya menüsünden açı seçiyoruz ve C:\Windows\System32\drivers\etc klasörüne gidiyoruz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Dosya Adı" kısmının sağ tarafındaki bölümü "Tüm Dosyalar" olarak seçiyoruz ve hosts dosyamızı seçip aç diyoruz.

3. Şimdi yapmak istediğimiz işleme göre aşağıdaki resimdeki satırı aynen göründüğü gibi ekliyoruz ya da çıkartıyoruz.

4. İstediğimiz düzenlemeyi yaptıktan sonra tekrar Dosya menüsünden Kaydet diyoruz ve Not Defteri'ni kapatıyoruz.

Not: 3. adımda yapmak istediğimize göre demiştim. Şimdi birazcık bundan bahsedeceğim. Host dosyasını değiştirmekteki amacımız; Restore sırasında itunesin apple serverlarından doğrulama alması yerine cydia (saurik) serverlarından doğrulama almasını sağlamaktır. Bunun sayasinde apple'ın onay verdiği son sürüm yerine daha düşük versiyonları yükleyebiliyoruz. Yine burada dikkat etmemiz gereken nokta sadece ve sadece shsh kayıtlarımızı kullanıp düşük sürüm yükleyeceğimiz zaman yukarıdaki gs.apple.com satırı hosts dosyamıza ekli olmalıdır. Onun haricinde son sürümü yani şu an için 5.0.1'i yüklerken hosts dosyamızda ilgili satır bulunursa 3194 hatası alarak restore işlemini gerçekleştiremeyiz. Yine aynı şekilde gs.apple.com satırı bulunsa bile shsh kaydımızın olmadığı bir sürümü restore etmeye çalışırsak 3194 hatasını alırız. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

kunduz

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
sen warya adamın hasısın hası hası :D dostum helal olsun walla 1 aydır çözemedğim sorunu bu ve bi kaç sey sayesinde çözdüm sorunumu iphone servisleri 10 larca forum hiç kimse çözemedi hela olsun wallaa :D:D dostum hatta sorunumu gönderiyim böyle bir şikayeti olan warsa söylediğim şekilde çözerler.saolasın üstad :D

kunduz

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
geçen hafta iphone'u pc ye bağladım çıkardım ertesi gün taktığımda görmedi yani iphone'u taktığımda ne pc görüyo ne itunes görüyo nede şarj ediyo ama dfu modda iphone da itunes simgesi çıktığında itunes; kurtarılmakta olan iphone bulundu felan diyo ve restore(geri yükle) dediğimde (21) nolu hatayı veriyor.iphone'u just boot yapmam gerektiğinde yapabiliyorum ama ozamanda hiçbişi görmüyo ama prizden şarj edebiliyorum bu nasıl iştir anlamadım acaba bi ayarlarıyla fln mı oynadım iphone'u kurcalarken lütfen bana bi yardım edermisiniz...bu arada cydia güncelleme yaptı ve semi-tethered oldu telefon bundan önce böle bi sorun yoktu
( başka pc de denedim xp de denedim 3 tane orjinal kabloyla denedim ama hiç bişi olmadı yine aynı yine aynı

iphone 32gb, ios5, redsn0w semi-tethered, 3-4 ay önce honk-kong dan aldım yani sim free...

SORUNUM BUYDU ANLATICAĞIM YOLU İZLEYEREK SORUN ÇÖZÜLDÜ.

1.iREB PROGRAMINI KULLANARAK PROGRAMI ÇALIŞTIRIN MODELİ SEÇİN ORDA NASIL DFU MODA ALINICAGINI SÖYLÜYOR SİZE BU İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA RECOVERY MODE FİXER YAZAR ORAYI TIKLICAZ 1015 ERRORS FLN YAZIYOR ORAYI TIKLICAZ VE PROGRAMI KAPATICAZ

2.ÜSTADIN YUKARIDA BELİRTTİĞİ İŞLEMİ UYGULICAZ

3. BU LİNKTEN ZİP DOSYASINI İNDİRCEZ VE DIŞARI ÇIKARTICAZ BU DOSYAYI C:\Documents and Settings\kullnıcıadınız\Application Data\Apple Computer\iTunes\Device Support İÇERİSİNE ATICAZ ATMADAN ÖNCE İÇİNDEKİLERİ SİLİCEZ SORA ATICAZ VE DFU MODA ALIP SHIFT+GERİ YÜKLE DİCEZ VEEE TATAAA :D GERİ YÜKLEME YAPILIYOR HEPSİ BUKADAR

NOT: BEN 1. İŞLEMİ UYGULADIKTAN SONRA HATA KODU 1600 OLARAK DEĞİŞTİ VE 3. İŞLEMDE 16XX HATA KODLARINDA KULLANILIYOR

kunduz

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
üstadım bu paylaştığım işlemi sen istediğin yere taşırsın. belki burası bu konu için uygun olmayabilir sen işini bilirsin üstadım saolasın sen bana yardımcı oldu bnde forumdaki arkadaşlara bu iş böyle :D yardım edebildiysem ne mutlu bana :D