J700H 6.0.1 Read Cert için Try downgrade modem if possible Hatası ? (1 Viewer)

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Abiler modem dosyasını downgrade etmemi söylüyor galiba. Android 6.0.1 kurulu SM-J700H bir cihaza hangi modem dosyasını yazdırmam gerek ? Android 5.1.1 modem.bin yazdırdım şebeke gitti. 6.0.1 in hangi modemini yazdırmam gerekiyor ki Read Cert ile cert yedeği alabiliyim ?

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

ADAM SARA

Emektar Üye
Usta Üye
Deneyimli Üye
şebeke gitti.sen gitmedin yani.işin şakasi bu.şimdi tekrardan son sürüm room yukle..şebeke gelmesi lazim..sonra cert işlemerine geçiniz.lakin dikkat çnce yedekleri aliniz.

Başarilar

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Başkan zaten şebeke var ben 6.0.1 cihazdan cert yedeği alacağım cert sağlam duruyor fakat Read Cert dediğimde Try downgrade modem if possible diyor. Yani modemi downgrade edip denemelisin diyor.

ADAM SARA

Emektar Üye
Usta Üye
Deneyimli Üye
Abiler modem dosyasını downgrade etmemi söylüyor galiba. Android 6.0.1 kurulu SM-J700H bir cihaza hangi modem dosyasını yazdırmam gerek ? Android 5.1.1 modem.bin yazdırdım şebeke gitti. 6.0.1 in hangi modemini yazdırmam gerekiyor ki Read Cert ile cert yedeği alabiliyim ?

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
yukardakı ıfadelerınıze bıyanen ben acıklama yaptım.yanı kendınız şebekenın gıttığı belırtmıssınız beyfendı..

kolayı var suan yuklu olan yazılımın modem dosyası yükleyın.o şekıl ıslem yapın dıyor..lakın her ıhtımale karsı yedeklerınızı alınız lütfen..

başarıLAR

5G Bilişim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Read Cert işleminde eğer Old ve New diye 2 seçenek çıkıyorsa önce New sonra Old işlemlerini dene eğer ikisi de aynı hatayı verirse farklı bir ROM deneyebilirsin ama 5.1.1 ile işin yok eğer işin içinden çıkamazsan şöyle yap;

1) Cihazı ROOTla

2) Z3x de mümkün olan tüm yedekleri al ( EFS CERT NV Data vs )

3) Z3x de Repair kısmında Reset EFS işlemini yap

4) Z3x supporttan COMBINATION ROM indirip cihaza flashla ROM flashlanıp cihaz açılınca *#06# den çıkan IMEI ile cihazın arka kısmında ki IMEI yi karşılaştır aynı ise işlem başarılıdır ( değilse bile devam et )

5) Tekrar Stock ROM flashla ve cihazı ROOTla ve hata aldığın işlemi tekrar dene...

Şimdiden kolay gelsin...

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Read Cert işleminde eğer Old ve New diye 2 seçenek çıkıyorsa önce New sonra Old işlemlerini dene eğer ikisi de aynı hatayı verirse farklı bir ROM deneyebilirsin ama 5.1.1 ile işin yok eğer işin içinden çıkamazsan şöyle yap;

1) Cihazı ROOTla

2) Z3x de mümkün olan tüm yedekleri al ( EFS CERT NV Data vs )

3) Z3x de Repair kısmında Reset EFS işlemini yap

4) Z3x supporttan COMBINATION ROM indirip cihaza flashla ROM flashlanıp cihaz açılınca *#06# den çıkan IMEI ile cihazın arka kısmında ki IMEI yi karşılaştır aynı ise işlem başarılıdır ( değilse bile devam et )

5) Tekrar Stock ROM flashla ve cihazı ROOTla ve hata aldığın işlemi tekrar dene...

Şimdiden kolay gelsin...

Hocam merak ettiğim birşey var.

Reset EFS dedikten sonra EFS gidiyor ya...

1- Reset EFS'nin amacı nedir ?
2- Reset EFS ne işe yarar ?
3- Reset EFS yaptıktan sonra sertifika gider mi ?
4- Reset EFS yaptıktan sonra sertifika giderse geri getirebilir miyim ?
5- Reset EFS hakkında başka söylemek istediğiniz, benim bilmediğim bana öğretebileceğiniz bilgi varsa yazar mısınız ?

5G Bilişim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Hocam merak ettiğim birşey var.

Reset EFS dedikten sonra EFS gidiyor ya...

1- Reset EFS'nin amacı nedir ?
2- Reset EFS ne işe yarar ?
3- Reset EFS yaptıktan sonra sertifika gider mi ?
4- Reset EFS yaptıktan sonra sertifika giderse geri getirebilir miyim ?
5- Reset EFS hakkında başka söylemek istediğiniz, benim bilmediğim bana öğretebileceğiniz bilgi varsa yazar mısınız ?

1 2- EFS üzerinde yapılan değişiklikleri sıfırlar

3- Sonradan atıldıysa gidebilir

4- Tekrar sertifika ( cert ) atman gerek

5- Hepsi bu kadar

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 2- EFS üzerinde yapılan değişiklikleri sıfırlar

3- Sonradan atıldıysa gidebilir

4- Tekrar sertifika ( cert ) atman gerek

5- Hepsi bu kadar

EFS si ve Certi gitmiş cihaza combination yüklesek geri gelir mi ? Combination dosyasının EFS ile ilgisi nedir ?

5G Bilişim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
EFS si ve Certi gitmiş cihaza combination yüklesek geri gelir mi ? Combination dosyasının EFS ile ilgisi nedir ?

dostum eğer donanımsal bir arıza yoksa gelir COMBINATION dosyası Samsung'un üretmiş olduğu bir test yazılımdır cihazın içindeki her şeyi fabrika ayarına getirir buna cihazdaki tüm partitionlar dahildir bu yüzden EFS ye ve modeme de etki eder...

invasionweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
dostum eğer donanımsal bir arıza yoksa gelir COMBINATION dosyası Samsung'un üretmiş olduğu bir test yazılımdır cihazın içindeki her şeyi fabrika ayarına getirir buna cihazdaki tüm partitionlar dahildir bu yüzden EFS ye ve modeme de etki eder...

Anladım hocam. Elimde null'a düşmüş 9500 anakart var. 9500 e combination yüklesem orjinal imei efs geri gelir mi ? Anakartta problem yok.

5G Bilişim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Anladım hocam. Elimde null'a düşmüş 9500 anakart var. 9500 e combination yüklesem orjinal imei efs geri gelir mi ? Anakartta problem yok.

i9500 null sorunu için farklı yöntemler var önce onları dene olmazsa tabi ki deneyebilirsin...