Kendiliğinden kapanan cep telefonlarında EMMC değişimi. (1 Viewer)

fatatug

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Bilindiği üzere cep telefonlarında belli bir süre sonra özellikle bazı modellerde kendiliğinden kapanır ve bir daha açılmaz. Bunun nedeni anakartın üzerindeki eMMC çip flash entegresinin yanmasından kaynaklanmadır. Yetkili teknik servise götürdüğünüzde ise anakartı yenisi ile değiştirir. Bu da yeni cep telefonu almak kadar masraflıdır. Bunun yerine 60 TL'lik eMMC çip flash entegresini yenileyen piyasada teknik servisler türemektedir. Hatta bunlar 6 ay garanti de vermektedir. Maalesef bu entegreler %50 şansla çalışmakta ve cep telefonunun zaman zaman ısınmasından dolayı 3 ayı geçmeden tekrar bozulmaktadır. En iyisi bozulan cep telefonunu parçalamak ve parçalarını diğer bozuk telefonların parçaları ile değiştirerek kullanmaktır. Yorumlarınızı bekliyorum.
 

Ilogsm

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Hafiza entegresi emm deyisimi sonrasi tekrar yazilim yuklenerek kullanilabiliyor. Bga entegrelerin ozellikle silikonlu olanlari sokulmesi cok zordur bunun icin ben ilac yaptim.1 gun bekletiyirum.ve sinra kolaylikla sokebiliyorum.kazima makinasi almama gerek yok.ama elektronik de 26 ci yilimdayim.olmuyacak diye birsey yok bence olabilir.
 

silivriserdar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Bence bu cihazlar milli servet, zamanında dünya kadar para verilip alınıyor. Tüm yollar denendikten sonra, cihaz ancak hurdaya çıkarılması taraftarıyım. Ama benimde bildiğim ve duyduğum kadarı ile değişen eMMC çipleri bir zaman sonra tekrar bozulduğudur. Tabi bu her cihaz için geçerli mi bilmiyorum.
 

applebey

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
merhaba
evet size kaytılıyorum özellikle 3 4 ay öncesi s4 minilerde büyük patlama oldu gelen cihazların %90 emmc hiç uğraşmadan iade ettim ya da hurda olarak aldım genelde lg g3 g4 9190 8190 9300 modellerinde sıklıkla bu sorunu yaşamaktayım ama bu cihazların bazılarına uğraşılacak bir yanı olmuyor malesef uğraşıyorsun müşteriye şukadar fiyat diyorsun telefon okadar etmiyor diyor bu seferde uğraşmanın bir anlamı olmuyor
 

Özcan Bilgisayar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Emmc yazarak düzeltme 30₺
Emmc değişimi 75₺
Hurdaya gideceklerine yaşatmak daha iyi olur


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

soner78

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
merhaba arkadaşlar sony m5 aqua telefon jtag yada emmc tamiri yapan usta varmı acaba tavsiye edebilceğniz cihazı bilgisayar h görmüyor yazılım yüklenmiyor sadece şarja takınca ışığı yanıyor geri dönüş yaparsanız sevinrim tamir ettirmeyi düşünüyorum ıyı akşamlar herkeze..
 

soner78

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
yazmayı unutmuşum emmc bozukmu kesin bilmiyorum flashtool ile yazlım atarken bozuldu
 
Üst