Herkese iyi forumlar,
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Elimdeki Poco X3 NFC telefonuma imei repair işlemi yapmaya çalışıyorum. Forumdaki repair programları ve konularda bahsedilen adımları uygulamama rağmen bu port açma kısmında bir sorun yaşıyorum. Adım adım yaptıklarım şu şekilde:
1- BL kilidi açıldı (168 saatlik süreç sonunda)
2- Minimal Adb and Fastboot kuruldu
3-
4- Magisk 23.0 sürümü telefona install edildi
5- Magisk app üzerinden kabuk yetkilenmesi verildiği kontrol edildi
6- RootChecker kullanılarak telefonun rootlandığı doğrulandı
7- Qualcomm HS-USB QDLoader yüklendi
8- QPST 2.7 sürümü yüklendi
cmd üzerinden
9- adb devices komutu girildi, telefona gelen istek doğrulandı
adb shell kullanıldı
su
setprop sys.usb.config diag,adb
kullanıldı bu aşamada telefon bağlantısı bir kopup geri geliyor tekrar dosya aktarımı moduna alıyorum ancak ne aygıt yöneticisinde COM&LPT altında ne de mi suite, ht mi tool, xiaomi imei repair tool gibi programlarda bağlı cihaz gözükmüyor. Oysa adb işlemi yapılırken cihaz cmd üzerinde görülüyor, ki zaten aksi taktirde telefona izin isteği gelmez. istendiği takdirde adım adım fotoğraflı da gösterebilirim ancak işin içinden çıkamadım. Driverlardan kaynaklı bir sorun zannediyorum ancak nerede hata yaptığımı bulamadım. Daha önce bununla karşılaşan ya da çözüm önerisi sunabilecek arkadaşlardan dönüş bekliyorum.
İyi günler
Osman Can
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Elimdeki Poco X3 NFC telefonuma imei repair işlemi yapmaya çalışıyorum. Forumdaki repair programları ve konularda bahsedilen adımları uygulamama rağmen bu port açma kısmında bir sorun yaşıyorum. Adım adım yaptıklarım şu şekilde:
1- BL kilidi açıldı (168 saatlik süreç sonunda)
2- Minimal Adb and Fastboot kuruldu
3-
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Log in or register now.
sürümü kullanılarak fastboot modunda yüklendi4- Magisk 23.0 sürümü telefona install edildi
5- Magisk app üzerinden kabuk yetkilenmesi verildiği kontrol edildi
6- RootChecker kullanılarak telefonun rootlandığı doğrulandı
7- Qualcomm HS-USB QDLoader yüklendi
8- QPST 2.7 sürümü yüklendi
cmd üzerinden
9- adb devices komutu girildi, telefona gelen istek doğrulandı
adb shell kullanıldı
su
setprop sys.usb.config diag,adb
kullanıldı bu aşamada telefon bağlantısı bir kopup geri geliyor tekrar dosya aktarımı moduna alıyorum ancak ne aygıt yöneticisinde COM&LPT altında ne de mi suite, ht mi tool, xiaomi imei repair tool gibi programlarda bağlı cihaz gözükmüyor. Oysa adb işlemi yapılırken cihaz cmd üzerinde görülüyor, ki zaten aksi taktirde telefona izin isteği gelmez. istendiği takdirde adım adım fotoğraflı da gösterebilirim ancak işin içinden çıkamadım. Driverlardan kaynaklı bir sorun zannediyorum ancak nerede hata yaptığımı bulamadım. Daha önce bununla karşılaşan ya da çözüm önerisi sunabilecek arkadaşlardan dönüş bekliyorum.
İyi günler
Osman Can