Soru Redmi Note 9S 4.5G de telefon boştayken şarj tüketiyor (1 Viewer)

foggylake

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar sorunuma bir türlü çözüm bulamadım. Bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum. İki tane Note 9S yurt dışı cihaz aldım. İMEİ İkisine de atıldı. Ancak telefonlardan birinde 4,5 G de iken sabaha kadar şarj %15 civarında düşüyor. TWRP üzerinden hard reset yaptım, Rom attım, Pil tasarruf ayarlarını yaptım, tüm uygulamaları arka planda kısıtladım ama ne yaptımsa nafile değişen bir şey olmadı. Pil istatistiklerine baktığımda bazen Hücre bekleme, bazen Android sistemin gece boyunca şarj tükettiğini gördüm. Sonra bir gece telefonu 3G ye alarak tüm programları ve interneti kapatarak bıraktım. Sabah hiç şarjın azalmadığını gördüm. Evden 4.5 G çekmiyor diye düşünebilirsiniz ama diğer telefonda hiç bir sıkıntı yok. Operatörler de (türk telekom) aynı. Sim kartları değiştirdim yine aynı. Yani nerdeyse şarjımın tüm gün içinde %40 ı boşa gidiyor. Araştırmalarım sonunda imei atılırken hatalı qcn yüklenmiş dendi. İki telefona imei atan kişi de aynı. Sizce de QCN hatası buna yol açar mı? Satıcı telefonu iade de almıyor. BL kilidi açılmış ve imei atıldığı için. İmei atan kişinin yanına gideceğim ama o da kabul etmeyecektir büyük ihtimalle. Sorun ne olabilir sizce. Çözümü bilen veya başına gelen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Uzun oldu kusura bakmayın.
 

Sinay57

Usta Üye
Genel Moderatör
Usta Üye
Arkadaşlar sorunuma bir türlü çözüm bulamadım. Bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum. İki tane Note 9S yurt dışı cihaz aldım. İkisine de atıldı. Ancak telefonlardan birinde 4,5 G de iken sabaha kadar şarj %15 civarında düşüyor. TWRP üzerinden hard reset yaptım, Rom attım, Pil tasarruf ayarlarını yaptım, tüm uygulamaları arka planda kısıtladım ama ne yaptımsa nafile değişen bir şey olmadı. Pil istatistiklerine baktığımda bazen Hücre bekleme, bazen Android sistemin gece boyunca şarj tükettiğini gördüm. Sonra bir gece telefonu 3G ye alarak tüm programları ve interneti kapatarak bıraktım. Sabah hiç şarjın azalmadığını gördüm. Evden 4.5 G çekmiyor diye düşünebilirsiniz ama diğer telefonda hiç bir sıkıntı yok. Operatörler de (türk telekom) aynı. Sim kartları değiştirdim yine aynı. Yani nerdeyse şarjımın tüm gün içinde %40 ı boşa gidiyor. Araştırmalarım sonunda atılırken hatalı qcn yüklenmiş dendi. İki telefona atan kişi de aynı. Sizce de QCN hatası buna yol açar mı? Satıcı telefonu iade de almıyor. BL kilidi açılmış ve atıldığı için. atan kişinin yanına gideceğim ama o da kabul etmeyecektir büyük ihtimalle. Sorun ne olabilir sizce. Çözümü bilen veya başına gelen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Uzun oldu kusura bakmayın.
farklı bir QCN ile işlemi tekrar yaptırın birde onu deneyin!sağlam eng qcn bulun birde bize cihazınızın board id ve sürümünü paylaşırısınız ??
 

foggylake

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
farklı bir QCN ile işlemi tekrar yaptırın birde onu deneyin!sağlam eng qcn bulun birde bize cihazınızın board id ve sürümünü paylaşırısınız ??
Aynen dediğiniz gibi oldu. Eng Qcn ile tekrar IMEI repair yaptık düzeldi. IMEI atılmış yurt dışı cihazı olanlar varsa ve telefon durduk yere şarj tüketiyorsa çözümü bu arkadaşlar. Belki birinin işine yarar diye buraya yazalım.
 

muhammed52011

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Eng qcn yi paylaşırmısınız aynı sorunu yaşayan meslektaşlarım o qcn ile sorununu çözsün
 

foggylake

Yeni Üye
Yeni Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Valla telefoncu yaptı o yüzden dosyayı paylaşıyorum ama internet ortamında çok sayıda paylaşım var.
 
Üst