S3 NEO batarya sorunu (4 Viewers)

androıdteknik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
S3 NEO batarya sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Ustalar kolay gelsin,çok garip bir sorun var cihazda..Başlıkta belirttiğim model stabil olarak sorunsuz açılıyor ve çalışıyor,bataryası şarj oluyor vs..Fakat batarya % 25 altına düştüğünde denk gelip şarja takarsam amenna,yoksa cihaz kapanıyor ve şarj almıyor..ancak bataryayı dışarda şarj edip belli seviyeye getirip cihaza takmak lazım..sorun ne olabilir.

zekaikilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Power ic olabilir mi abi , şemayı indir netten sonra tel kapanınca şemadan powr on şemasını oku abi

androıdteknik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Zekaicim benimde aklıma geldide,araştırıyorum bu modelin şemasını bulamadım doğru dürüst.

ÖzkanGSM

Code Master
Kıdemli Üye
Deneyimli Üye
Ustam batarya değişimini yapmadınız sanırım, bi değiştirin.
Şarj soketinin şarj oluşuna aldanmayın. pili çıkarıp pil ayaklarına gelen voltajı ölçün.
Şematik olarak ;
1. Pil Değişim
2. Şarj Soketi Değişim.
3. Arıza Tespiti ( Isınan Parça Kontrolü )
Basit Kapasitör yada diyot kaynaklı olabilir. direk entegreye inmeyin.
Çözüm olmaz ise , şarj entegresini güzelce yalıtıp ( ısı yalıtkanlığı ) 330c / 360c Arasında bol reçine ( flux ) ile entegreyi sallamadan doğrudan 40 sn kadar ısıtın.

androıdteknik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Ustam ilgin için teşekkür ederim..sorunu hallettim,şöyleki...Power ıc trafındaki direnclerden biri düşmüş,haliyle şema olmadığı için nerde ne var bilemiyoruz,direnci yerine taktım ve cihaz dengeye oturdu çok şükür,birkez daha servis manuellerinin önemi ortaya çıktı..