Haber Samsung, Mekansal Ses Optimizasyonu Sertifikasını Alan İlk Tv Markası Oldu (1 Viewer)

Samsung’un Neo QLED TV’leri, Mekansal Ses Optimizasyonu sertifikasını aldı.​

Samsung, . TV’ler, . Yeni TV’lerin aldığı bu sertifikalara bir yenisi daha ekleniyor. Samsung, Neo QLED TV’lerin dünyada VDE’nin ses sertifikasını alan ilk TV’ler olduğunu duyurdu.

Neo QLED TV, ünlü Alman test firması Verband Deutscher Elektrotechniker’den (VDE), Mekansal Ses Optimizasyonu sertifikasını aldı. Bu sertifika, TV’lerin hangi odaya yerleştirilirse yerleştirilsin tutarlı bir ses deneyimi sunacağı anlamına geliyor. Herhangi bir televizyonun sesi, odanın boyutundaki değişiklikler, duvarların dokusu, oda içine yerleştirilen nesneler gibi faktörlerin etkisiyle değişkenlik gösterebilmekte. Bu nedenle TV’ler, farklı odalarda farklı sesler çıkarabiliyor. Ancak Samsung’un Neo QLED TV’leri, ses profilini odanın özelliklerine göre ayarlıyor ve bu varyasyonları azaltabiliyor.

Samsung Neo QLED TV VDE Sertifikası


Neo QLED TV’ler, bu deneyimi SpaceFit Sound adlı bir özellik sayesinde sağlıyor. TV’ler, yerleşik mikrofonları kullanarak odanın boyutlarını ve şeklini ölçüyor. Bu işlemin ardından TV’nin sesini, evin neresinde olursa olsun tutarlı bir ses deneyimi sunmak için otomatik olarak kalibre ediyor. Bu da Neo QLED TV’lerin ister duvara yakın isterse de odanın merkezinde olsun aynı ses deneyimini kullanıcılara sunması anlamına gelmekte. TV, bu ses deneyimini sunmak için bas, tiz ve vokalleri ayarlıyor.

Samsung, televizyonlarında bu deneyimi sunmaya oldukça önem veriyor gibi görünüyor. Zira, en ucuz Neo QLED TV olan 55 inç QN85A modeli bile 60W ses ile 2.2.2 kanallı bir ses sistemine sahip. Bunun yanı sıra televizyonlarda, SpaceFit Sound, Q-Symphony, Nesne İzleme Sesi ve Aktif Ses Amplifikatörü gibi özellikler de yer almakta.​
 
Konu Kaynağı
Technopat
Üst