SMD nedir (1 Viewer)

Gsmkolik

İphone Destek
Genel Moderatör
Usta Üye
SMD nedir?
SMD (Surface Mount Devices) yüzeye monte devre elemanları anlamına gelmektedir. Geleneksel olarak kullanılan ayaklı (TH Through-Hole) devre elemanlarından en büyük farkı fiziksel yapılarında ortaya çıkmaktadır.


Bu elemanlar yapısal olarak devre elemanlarına göre oldukça küçüktür, dolayısıyla devre üzerinde kapladığı alan da az olmaktadır. Böylece özellikle bilgisayar ve cep telefonu kartları gibi devrelerde küçük bir alana birçok devre elemanının yerleştirilmesi mümkün olmaktadır.

Elemanların katmanlı devre plaketi üzerine yerleştirilmesi ve montajı yapılırken özel lehimleme teknikleri kullanılmaktadır. SMD elemanlar devre üzerinde baskı devre yolları ile aynı yüzeyde olduğundan, baskı devre tasarımı yapılırken, ayaklı elemanların yerleşiminde olduğu gibi ters görünüş çıkartılmaz.

Yüzey montajlı elemanlar ayaklı elemanlarda olduğu pasif devre elemanları, transistör, LED, entegre ve çipset olarak yapılmaktadır. Pasif devre elemanları farklı kılıflarda yapılmakta olup görünüş olarak birbirlerine benzemektedirler. CEM ŞENYUVA
FB_IMG_1582782844219.jpg
 
Üst