Haber Unreal Engine 5 Oyun Motoru Erken Erişime Açıldı (1 Viewer)

Epic Games bir süredir üzerinde çalışmış olduğu Unreal Engine 5 oyun motorunun erken erişime açıldığını duyurdu.​

geçtiğimiz yıl “Lumen in the Land of Nanite” adlı bir teknoloji demosuyla beraber resmi olarak duyurmuştu. Bu duyurunun ardından yeni nesil oyun motorunu geliştirmeye ve iyileştirmeye devam eden , nihayet beklenen açıklamayı yaptı. Şirket yapmış olduğu açıklamayla birlikte uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil oyun motorunun erken erişime açıldığını müjdeledi.

Bildiğiniz gibi yeni nesil Unreal Engine oyun motoru Nanite ve Lumen adlı iki yeni sisteme ev sahipliği yapıyor. Nanite sanallaştırmış geometri sayesinde geliştiriciler film kalitesinde kaynak resmi içe aktarabiliyor. Yani ZBrush çalışmalarını ve CAD verilerini içe aktararak geliştiriciler poligon sayısı hakkında endişe duymaktan kurtuluyor. Ek olarak, normal haritalar için detay yaratmak gerekmiyor ve kalite kaybı yaşanmıyor.
Lumen ise daha gerçekçi ve dinamik aydınlatma vadeden yeni bir küresel aydınlatma sistemi. Sistemin sonsuz sıçramalarla dağınık yansıma oluşturabileceğinin altı çizilirken, bunun çok büyük ve çok küçük ölçeklerde çalışabildiği belirtiliyor. Ayrıca bu sistem sayesinde aydınlatma gerçek zamanlı olarak her değişikliğe adapte olabiliyor. Böylece oyunculara daha gerçekçi bir aydınlatma sunuluyor.

Tüm bu yeniliklere sahip olan oyun motorunun kararlı sürümünün ne zaman yayınlanacağı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Epic Games geçtiğimiz yıl yapmış olduğu açıklamayla 2021’in sonuna doğru Fortnite’ı UE5 ile güncellemeyi planladığını ifade etmişti. Ayrıca Konami de
 
Konu Kaynağı
Technopat
Üst