Haber Windows Sanal Masaüstü, Azure Sanal Masaüstü Oldu (1 Viewer)

Azure Sanal Masaüstü yeni yetenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.​

Microsoft, Windows Sanal Masaüstü‘nün Azure Sanal Masaüstü (AVD) olarak dönüştürdüğünü . Ek olarak şirket, hizmete gelen birkaç yeni yeteneği de açıkladı. Değişikliklerin ve eklenen özelliklerin müşterilerin daha geniş vizyonunu ve değişen ihtiyaçlarını desteklemesinin amaçlandığı ifade ediliyor.

Hizmete gelen geliştirmelerden ilki, Active Directory (AAD) için geliştirilmiş destek ile ilgili. Şirket, kullanıcıların temel kimlik bilgilerini kullanarak sanal masaüstlerine doğrudan AAD’ye etki alanına katılabileceklerini söylüyor. Şirket ayrıca, yöneticilerin bu sanal makineleri Endpoint Manage’ı kullanarak otomatik olarak kaydettirme yeteneğini de ekleyerek düzenli bir dağıtım getireceğini ekliyor. Bir etki alanı denetleyicisine ihtiyaç duyulmaması maliyetlerin de düşürülmesi anlamına geliyor. Çoklu oturum açma ve FIDO2 anahtarları desteğiyle hizmetin daha da geliştirileceği ifade edilmiş.

Genel önizleme aşamasında olan bir diğer özellik ise tıpkı yöneticilerin fiziksel makinelerde yaptığı gibi, Windows 10 Enterprise çoklu oturum sanal makinelerini Endpoint Manager aracılığıyla kaydetme ve yönetme yeteneği. Bu sayede Endpoint Manager yönetim merkezini kullanarak hem fiziksel hem de sanal masaüstlerini yönetme sürecini iyileştiriliyor.

Azure portalındaki yeni bir Hızlı Başlangıç deneyimi sayesinde AVD makineleri için gelen yeni dağıtım özellikleri de mevcut. Bu özellik, kullanıcıların yalnızca birkaç tıklama kullanarak Azure portalından otomatik dağıtımları başlatmasına yardımcı olacak. Şirkete göre, Hızlı Başlangıç deneyimi yakında önizleme biçiminde sunulacak.

Son olarak Microsoft, şirketlerin bir SaaS modeli biçiminde VDI yetenekleri ve uygulamaları sunmaları için yeni fiyatlandırma seçenekleri de sunuyor. Bunu sağlamak için şirket, yazılım satıcıları gibi müşterilere yardımcı olarak, harici kullanıcıların buluttan uygulamalara erişmesine izin vermek için yeni aylık kullanıcı başına erişim fiyatlandırma seçenekleri sunuyor. Potansiyel Azure müşterilerinin bu özelliği denemeleri için bir promosyon dönemi de bulunuyor.​
 
Konu Kaynağı
Technopat
Üst